Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorel Cataramă confirmă interesul pentru Dinamo. ”Concepția mea: un club organizat ca FC Barcelona sau Real Madrid”

viorel_catarama_dinamo_barcelona_real_madrid.png

Viorel Cataramă vrea să cumpere clubul Dinamo
Viorel Cataramă vrea să cumpere clubul Dinamo

Omul de afaceri Viorel Cataramă confirmă la RFI că vrea să cumpere clubul Dinamo și să-l listeze la Bursă. Candidatul Dreptei Liberale la Președinție precizează că are discuții avansate cu patronul echipei alb-roșii, Ionuț Negoiță, cu care a ajuns ”la mai multe acorduri”.

Viorel Cataramă spune că vrea să cumpere clubul Dinamo: ”Da, este o realitate. Foarte posibil, dar eu nu o fac în ideea de a rămâne acționar majoritar sau proprietar al clubului Dinamo. Eu fac această acțiune ca o etapă intermediară de scurtă durată, pentru a lista clubul la Bursă și a asigura prin intermediul Bursei finanțarea de care un club de dimensiunea lui Dinamo și cu renumele lui Dinamo are nevoie. Așa ceva nu s-a mai făcut în România. Eu nu spun că nu se poate face, poate s-o facă oricine, să listeze o societate comercială la Bursă, dar în domeniul fotbalului, nici o societate, nici un club nu a fost listat. Încercăm să listăm acest club la Bursă și să asigurăm finanțarea prin emisiuni de acțiuni și obligațiuni pe Bursă, totul transparent, cu toate datele puse pe masă pentru toți investitorii”.

Întrebat dacă are discuții avansate în acest sens cu patronul echipei Dinamo, Ionuț Negoiță, Viorel Cataramă a răspuns: ”Da, sigur”.

 

”E posibil să se întâmple”

 

Omul de afaceri declară că a ajuns ”la mai multe acorduri” cu patronul formației din șoseaua Ștefan cel Mare: ”Am ajuns la mai multe acorduri. E posibil să se întâmple acest lucru, dar un proces de due diligence e o chestie serioasă, care durează cel puțin șase săptămâni, pentru că în momentul în care vrei să listezi o societate la Bursă, trebuie să pui pe masă absolut tabloul corect, integral al situației societății, de la începuturi până azi”.

Întrebat dacă se va implica în conducerea efectivă a clubului și dacă și-ar dori un anumit antrenor sau președinte la echipa Dinamo, Viorel Cataramă a răspuns: ”Eu plec de la premisa că această activitate, ca orice alt domeniu de activitate, este o activitate specializată și că nu poți fi specialist în acest domeniu de activitate de pe o zi pe alta. Concepția mea este a unui club pe genul de organizare Barcelona sau Real Madrid, unde acționarii sunt mulți și probabil nici unul majoritar, iar răspunderea cade pe persoane calificate, președintele clubului, general managerul și antrenorul. Deci cam ăsta este sistemul pe care eu mi-l imaginez pentru clubul Dinamo”.

 
Viorel Cataramă, întrebat dacă intenția de a cumpăra clubul Dinamo este o realitate