Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Spania-România 5-0 / Cea mai proastă primă repriză din ultimii 57 de ani

romania_anglia.jpg

România a învins Anglia cu 4-2 la EURO 2019 U21 (Sursa foto: site FRF)
România a învins Anglia cu 4-2 la EURO 2019 U21 (Sursa foto: site FRF)

Iată care sunt cele mai interesante știri sportive ale dimineții: 

yes Cosmin Contra a confirmat, după meciul pierdut cu Spania, scor 0-5, că nu va mai fi selecționerul României. Acesta a precizat că a luat decizia după meciul cu Suedia, pentru că nu și-a îndeplinit obiectivul: calificarea la Campionatul European din 2020 din preliminarii. De asemenea, tehnicianul Robert Moreno va pleca de la naţionala Spaniei, el despărţindu-se aseară în lacrimi de jucători. Potrivit Marca, federaţia spaniolă va anunţa, marţi, că Moreno nu va mai conduce echipa şi la Euro 2020, locul lui urmând să fie luat de Luis Enrique. Robert Moreno, în vârstă de 41 de ani, a preluat naţionala Spaniei la 19 iunie, după plecarea lui Luis Enrique, al cărui secund era. El a reuşit să califice echipa la CE de pe primul loc din grupa F, din care a făcut parte şi România.

yes Eșecul categoric cu Spania, 0-5, i-a făcut pe statisticieni să caute în arhivă. Ca o ironie a sorţii, tot Spania a fost naţionala care ne-a dat umilit. Nu doar luni seară, ci şi acum 57 de ani. Mai precis, la 1 noiembrie 1962, în preliminariile Euro 1964, susține statisticianul Liviu Manolache. Pe „Santiago Bernabeu“ din Madrid, ibericii au avut 4-0 la pauză, iar la final s-au impus cu 6-0. După acel meci, selecţionerul Constantin Teaşcă a fost înlocuit cu Gheorghe Popescu I. În retur, la 25 noiembrie, pe stadionul „23 august“ din Bucureşti, România s-a impus cu 3-1, însă spaniolii au obţinut calificarea cu scorul general de 7-3. O altă partidă groaznică pentru România a fost cea cu Ungaria, la 30 septembrie 1945. Atunci, ungurii au avus 5-2 la pauză şi s-au impus cu 7-2!

yes Grupa D avea ambele locuri pentru Euro-2020 încă disponibile înaintea ultimelor meciuri, care au avut loc aseară. Danemarca (1-1 cu Irlanda) şi Elveţia (6-1 în deplasare cu Gibraltar) şi-au fructificat şansele avute şi au obţinut biletele la turneul final, ridicând la 19 numărul echipelor calificate. Pentru ultimul loc din preliminarii vor lupta, marţi, Ungaria, Ţara Galilor şi Slovacia, în Grupa E.

yes Irlanda de Nord U21 - România U21, meci care contează pentru grupa 8 din preliminariile Campionatul European U21, se va juca in seara asta, de la ora 19:30. "Tricolorii" mici au început timid preliminariile pentru Campionatul European din 2021, care va avea loc în Ungaria şi Slovacia, dar elevii lui Mirel Rădoi s-au descătuşat după înfrângerea cu ghinion din Danemarca. A urmat un 4-1 cu Finlanda, tot la Voluntari, stadion care pare să îi poarte noroc selecţionatei de tineret. În meciul cu nordicii s-a născut o nouă "stea". Valentin Mihăilă a contribuit la toate cele patru goluri marcate de Români. Pe trei dintre ele chiar el le-a înscris, iar la celălalt l-a forţat pe apărătorul advers să îşi introducă mingea în poartă. 

yes Mai multe handbaliste de la Corona Braşov, inclusiv trei jucătoare din lotul naţional, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (23 de ani) şi Daria Bucur (20 de ani), ar fi apelat la un tratament cu laser intravenos, procedură interzisă de Agenţia Mondială Antidoping, informează gsp.ro. "Certific existenţa unor notificări ca urmare a suspiciunii de utilizare a unei metode intezise. Codul mondial interzice să dezvăluim numele sportivilor. În cursul zilei de marţi vom veni cu un comunicat pentru a dovedi transparenţă şi pentru a oferi cât mai multe informaţii, atâtea cât ne sunt permise de regulamentul WADA să le facem publice în această etapă de gestionare a cazurilor", a declarat Cristian Balaj, preşedinte ANAD, pentru sursa citată.