Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cupa Davis a ajuns la faza semifinalelor: Spania-Marea Britanie și Rusia-Canada

cupa_davis.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Echipele Spaniei şi Marii Britanii s-au calificat în semifinalele Cupei Davis, în urma meciurilor de vineri seară de la Madrid.

Punctul decisiv al Spaniei a fost adus de Rafael Nadal, care l-a învins pe Diego Schwartzman, scor 6-1, 6-2. Marea Britanie s-a impus în faţa Germaniei, în urma victoriei lui Daniel Evans în faţa lui Jan-Lennard Struff, scor 7-6 (8/6), 3-6, 7-6 (7/2). Spania şi Marea Britanie vor fi adversare în penultimul act, în timp ce în cealaltă semifinală se întâlnesc Rusia şi Canada.

Organizatorii Cupei Davis au decis ca meciurile de sâmbătă să înceapă cu 30 de minute mai devreme decât cele de până acum, pentru a minimiza riscul ca întâlnirile să se încheie prea târziu. Noul format al Cupei Davis le dă bătăi de cap organizatorilor de la Caja Magica din Madrid, meciurile ajungând să se dispute mult după miezul nopţii, o problemă atât pentru jucători, cât şi pentru public, informează Reuters.

Ediţia din 2019 a Cupei Davis, cu 18 echipe într-un turneu final (şase grupe de trei) disputat într-o săptămână, într-un oraş, este prima care înlocuieşte formatul de până în 2018, cu partide pe terenul uneia dintre formaţii, la fiecare întâlnire.