Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Performanță extraordinară pentru Răzvan Lucescu: a cucerit Liga Campionilor Asiei

razvan_lucescu.jpg

Image source: 
Twitter / @Alhilal_EN

Răzvan Lucescu a câştigat unul dintre cele mai importante trofee din carieră. Al Hilal a câştigat şi 2-0 returul cu Urawa Red Diamonds, din Japonia, după ce s-a impus cu 1-0 în turul de pe teren propriu.

Al Dawsari şi Gomis au marcat golurile care i-au adus lui Al Hilal a treia Ligă a Campionilor din istorie, după cele din 1991 şi 2000. Tot un român îi adusese ultima Ligă a Campionilor lui Al Hilal: Anghel Iordănescu, în urmă cu 19 ani.

Răzvan Lucescu devine al doilea antrenor român care câștigă Liga Campionilor Asiei. Anghel Iordănescu a triumfat de două ori, în 2000 cu Al Hilal și în 2005 cu Al Ittihad.

Cupa câștigată de Iordănescu a fost ultima cucerită de Al Hilal, până acum. Saudiții au mai jucat două finale, dar le-au pierdut. Lucescu e primul care câștigă ambele meciuri din finala Ligii Campionilor Asiei de când s-a trecut la acest format, în 2013. 

Al Hilal-ul lui Răzvan Lucescu va juca în finalul anului la Mondialul cluburilor, unde va debuta pe 14 decembrie, contra campioanei Africii, Esperance de Tunis. Dacă va trece de tunisieni, trupa din Arabia Saudită va înfrunta în semifinale Flamengo, pe 17 decembrie.