Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mirel Rădoi, propus oficial antrenor al echipei naționale

Mirel Rădoi este propunerea Comisiei Tehnice a Federaţiei Române de Fotbal pentru postul de selecţioner al echipei naţionale. Într-un comunicat oficial emis luni, FRF informează că această propunere va fi dezbătută în Comitetul Executiv al forului, în cadrul şedinţei de marți.

Conform anunțului FRF, Mirel Rădoi ar urma să conducă naţionala tricoloră la play-off-ul Ligii Naţiunilor din martie 2020, ultima şansă de califcare la Euro-2020. O decizie finală va fi luată marți.

România va evolua, în deplasare, cu Islanda, în play-off-ul Ligii Naţiunilor, s-a stabilit, vineri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon. Dacă vor câştiga acestă întâlnire, tricolorii vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro-2020.

Mirel Rădoi este actualul antrenor al echipei naționale de tineret, acolo unde a avut performanțe notabile, cea mai importantă fiind calificarea în semifinalele Campionatului European din această vară.

În total, pe banca selecţionatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reuşind să câştige 9 dintre ele şi să bifeze trei remize.

Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa naţională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei la Steaua Bucureşti.