Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Victorie dramatică a României în fața Ungariei, la CM de handbal

Victorie dramatica Romania Ungaria CM handbal.jpg

Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a naționalei (Sursa foto: Facebook/Cristina Neagu)
Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a naționalei (Sursa foto: Facebook/Cristina Neagu)

Echipa de handbal feminin a României s-a calificat vineri în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia. Naționala a câștigat cu 28 la 27, printr-un gol marcat de Cristina Neagu în ultimele secunde ale meciului, din lovitură de la 7 m.

ACTUALIZARE 2: Cristina Neagu a marcat zece goluri în meciul cu Ungaria de la CM din Japonia. Ea a scris pe Facebook imediat după partidă: "Suntem in main round. Bravo, fetelor! #proud".

 

ACTUALIZARE 1: Selecționerul României, Tomas Ryde: "Sunt fericit pentru această victorie! Îmi pare rău pentru echipa Ungariei! Au jucat foarte bine în prima repriză și am încercat să le transmit jucătoarelor mele că o diferență de patru goluri nu e greu de remontat, dar la șase goluri deja e extrem de dificil. A fost o presiune foarte mari pe portarii României, pentru că adversarele noastre aruncau foarte bine. Trebuie să spun, sincer, pe video, că la ultima aruncare... trebuie să revăd faza. S-au atins și cred că nu a fost nimic. Sunt însă fericit pentru că am câștigat. E normal să apară situații înșelătoare când un meci se desfășoară într-o asemenea manieră. Jocul a fost extrem de corect, nu au existat lovituri dure între jucătoare. Cred că vom avea meciuri foarte grele în grupa principală. Sunt fericit, a fost o luptă bună pentru mine și pentru România!".

 

Începutul meciului România-Ungaria a fost de coșmar pentru naționala tricoloră, condusă la un moment dat cu 5-0 de unguroaice.

Ulterior, tricolorele au redus din diferență, nereușind să se instaleze însă la conducerea jocului.

Finalul meciului a fost unul de infarct, după ce România a egalat Ungaria și a obținut apoi o lovitură de la șapte metri, în ultimele trei secunde ale partidei. Execuția Cristinei Neagu a adus victoria României și implicit calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia.

Sursa foto: Facebook/Cristina Neagu
Sursa foto: Facebook/Cristina Neagu

 

Naţionala va merge fără nici un punct în grupa principală, pentru că a pierdut partidele cu Spania şi Muntenegru, echipe deja calificate în Main Round.

România va avea mai departe ca adversare Rusia, Suedia și Japonia.