Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Înfrângerea în fața Rusiei taie accesul României în semifinalele Campionatului Mondial de Handbal

România a pierdut în fața Rusiei cu 18-27. Naționala va întâlni Suedia și Japonia săptămâna viitoare.

România a pierdut, duminică, în fața Rusiei, scor 18-27, la Campionatul Mondial de handbal feminin desfășurat în Japonia.

În prima repriză, tricolorele au reușit să revină spectaculos de la scorul de 4-9, terminând prima jumătate a partidei la scorul de 10-10. În cea de-a doua repriză, rusoaicele au dominat complet jocul, impunându-se cu 17-8.

Cea mai bună marcatoare a României a fost Cristina Neagu. De partea cealaltă s-au remarcat Bobrovnikova și Vyakhireva. Vladena Bobrovnikova a fost declarată jucătoarea partidei.

Rusia este favorita Campionatului Mondial din Japonia care are nu mai puţin de 11 meciuri câştigate consecutiv, ultima oară fiind înfrântă de Olanda.

Oana Manea, fostă handbalistă (Telekom Sport): Selecția nu a fost cea care trebuia să fie

Fosta handbalistă, Oana Manea, a declarat duminică, în urma eșecului României în fața Rusiei, scor 18-27, că, dacă în repriza a doua tricolorele ar fi jucat la fel ca în prima jumătate, naționala ar fi putut învinge.

”Am avut două reprize total diferite şi totuşi am sperat după prima repriză, cu toate că am făcut multe greşeli. În cea de-a doua repriză am făcut foarte multe greşeli. Am luat goluri uşoare şi golurile uşoare normal că te duc în jos. Probabil dacă făceam aceleaşi lucruri ca în prima repriză, să fi jucat la fel de bine, să fi mers apărarea la fel de bine. Nu te poţi compara cu echipa Rusia. Este o echipă omogenă, bine pusă la punct”, a declarat Oana Manea la Telekom Sport.

”Am avut mari emoţii pentru fete. Mă gândesc la ele. Selecţia nu a fost cea care trebuia să fie. Au avut momente mai puţin bune şi au fost criticate. Am trăit şi eu asta. Am vorbit cu unele dintre ele. Mi-au scris şi ele, dar cel mai mult le-am scris eu. Le-am şi sunat. Aveau nevoie de susţinere”, a mai spus fosta jucătoare.

În clasamentul grupei, România rămâne cu 0 puncte, după înfrângerea cu Rusia.