Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UEFA: La meciul România-Suedia nu au fost manifestări rasiste

uefa_rasism_romania_suedia.jpg

UEFA nu a constatat manifestări rasiste la meciul România-Suedia (Sursa foto: site FRF)
UEFA nu a constatat manifestări rasiste la meciul România-Suedia (Sursa foto: site FRF)

UEFA a decis că la meciul dintre România și Suedia din preliminariile Euro 2020 nu au avut loc manifestări rasiste. Decizia Comisiei de Disciplină a fost publicată pe site-ul Federației Române de Fotbal.

Cazul România-Suedia a fost analizat de UEFA, după ce suedezii s-au plâns de scandări rasiste pe Arena Națională, în meciul din 15 noiembrie, pierdut de tricolori cu 0 la 2.

"Forul de la Nyon a decis că nu au existat manifestări rasiste la meciul disputat pe Arena Națională, pe 15 noiembrie 2019. În urma declarațiilor din tabăra suedeză, UEFA a decis să numească un inspector disciplinar care să ancheteze cazul de la București. Acesta a discutat cu doi dintre jucătorii Suediei, ambii susținând că s-au auzit scandări rasiste. De asemenea, a găsit înregistrări în care fotbalistul Alexander Isak era apostrofat de suporterii români. Astfel, UEFA a decis să deschidă o procedură disciplinară pe această speță. Juriștii FRF au avut la dispoziție doar trei zile pentru a pregăti apărarea. În acest timp, s-au depus la dosar declarațiile a trei dintre jucătorii noștri, s-au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video și s-au extras declarații din tabăra Suediei care au negat prezența rasismului, inclusiv cele ale selecționerului Janne Anderson de la conferința de presă de după meci, când a declarat că nu a auzit astfel de scandări. În plus, s-a demonstrat că au existat doar huiduieli, iar acestea au fost prezente și în momentele în care mingea nu se afla la jucătorul Alexander Isak", se arată în comunicatul FRF.