Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Răzvan Lucescu a ratat finala Campionatului Mondial al Cluburilor

razvan_lucescu.jpg

Sursa imaginii: 
Twitter / @Alhilal_EN

Iată cele mai interesante știri sportive ale dimineții de 18 decembrie: 

yes Flamengo Rio de Janeiro e prima echipă calificată în finala Campionatului Mondial al Cluburilor la fotbal. Formația braziliană a trecut în semifinale de Al-Hilal, echipa pregătită de românul Răzvan Lucescu, cu scorul de 3-1, după ce la pauză era condusă. Flamengo va juca finala Campionatului Mondial al Cluburilor împotriva învingătoarei din semifinala Monterrey – Liverpool. Această partidă este programată azi, de la ora 19:30.

yes Flacăra olimpică îşi va începe periplul în Japonia, la 26 martie, de la Fukushima, oraşul devastat de tsunami şi o catastrofă nucleară în 2011. Primele purtătoare ale torţei olimpice vor fi componentele echipa feminine de fotbal a Japoniei, campioane mondiale în 2011. Traseul va începe la centrul de antrenament de la Fukushima, unde au stat muncitorii care au luptat pentru evacuarea deşeurilor radioactive. Pe parcurs, torţa olimpică va trece prin 47 de locuri, într-un periplu de 121 de zile, incluzând muntele Fuji sau parcul păcii de la Hiroshima.yes Forțele de ordine din Barcelona sunt în alertă, înaintea meciului FC Barcelona - Real Madrid, care se va disputa azi, de la ora 21.00, pe Camp Nou. Meciul, programat inițial pe 26 octombrie, este catalogat ca unul de risc maxim, astfel că nu mai puțin de 3.000 de polițiști și de agenți de securitate au fost mobilizați înaintea acestui eveniment. Motivul? Organizația separatiștilor catalani Tsunami Democratic a cerut oamenilor să se adune în fața Camp Nou cu patru ore înainte de meci, pentru a protesta și a solicita un dialog cu politicienii de la Madrid.yes Flagelul dopajului a ajuns şi la cel mai înalt nivel al motociclismului-viteză. Presa internaţională anunţă că italianul Andrea Ianone, în vârstă de 30 de ani, a fost testat pozitiv la un control anti-doping efectuat la penultima etapă a sezonului 2019, de la Sepang. Pe lista sporturilor care au probleme cu dopajul s-a adăugat, în finalul acestui ani, motociclismul-viteză, după ce ocupantului locului 16 în clasamentul general al sezonului 2019 a fost depistat pozitiv la proba A de urină cu steroizi anabolizanţi androgeni, de către un laborator din Germania acreditat de WADA.

yes Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat ieri că noul selecţioner de la tineret va fi numit la 14 ianuarie, după următoarea întrunire a Comitetului Executiv. El a confirmat că Adrian Mutu este una dintre variantele posibile de selecţioner. Naţionala de tineret a României este fără antrenor, după ce Mirel Rădoi a preluat echipa de seniori.

yes Petrolul Ploieşti l-a prezentat ieri pe noul antrenor principal al echipei, Constantin Enache (46 de ani). Acesta îi ia locul lui Flavius Stoican, demisionar la finalul primei părţi a sezonului. În cariera de antrenor, Costel Enache a condus echipele CSM Roman, Ceahlăul, CSM Poli Iaşi, FC Botoşani, Astra şi FC Hermannstadt. În plus, a fost selecţioner la naţionala U18 şi U19 a României.yes CSM Lugoj s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Challenge la volei feminin, aseara, deşi a fost învinsă în deplasare de formaţia cehă Dukla Liberec, cu scorul de 3-2 (26-28, 25-19, 25-22, 17-25, 15-12), în manşa a doua a şaisprezecimilor de finală. CSM Lugoj, victorioasă în tur cu scorul de 3-0, s-a înclinat în manşa secundă după două ore şi 7 minute de joc.