Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kim Clijsters revine pe terenul de tenis în martie 2020

Iată cele mai interesante știri ale dimineții de 24 decembrie: 

yes Belgianca Kim Clijsters a anunţat că va reveni în tenis la turneul de la Monterrey (Mexic), care se va desfăşura începând din 2 martie. Revenenirea ei pe terenurile de tenis era programată în ianuarie 2020, dar a fost amânată din cauza unei accidentări la genunchi. După ce a câştigat un grand slam, la US Open, în 2005, Clijsters s-a retras prima dată în 2007, pentru a-şi întemeia o familie. Ea a revenit pe teren, în 2009, şi a mai câştigat trei grand slam-uri, de două ori la US Open şi o dată Australian Open, înainte de a se retrage din nou, în 2012. În cariera ei, belgianca a câştigat 41 de turnee şi a fost 20 de săptămâni numărul 1 mondial. În calitate de fost număr 1 mondial, Kim Clijsters poate beneficia într-un sezon de un număr nelimitat de wild card-uri.

yes Clubul Politehnica Iaşi şi antrenorul principal Mihai Teja au ajuns, de comun acord, la o despărţire pe cale amiabilă, fără pretenţii financiare suplimentare. Poli Iaşi ocupă locul 11 cu 22 de puncte, după 22 de etape din Liga I. Echipa antrenată de Teja a pierdut şapte din ultimele opt meciuri disputate în campionat, în care a reuşit doar un egal. Printre numele vehiculate pentru înlocuirea lui Teja, sunt Flavius Stoican, Dorin Goian și Petre Grigoraș.

yes Mai mulţi vandali au tăiat nasul statuii celebrului fotbalist suedez Zlatan Ibrahimovic, situată lângă stadionul echipei Malmo FF, la care acesta a debutat ca profesionist în urmă cu 20 de ani, informează BBC. Acesta este ultimul act de vandalism îndreptat împotriva statuii după ce presa a anunţat luna trecută că Ibrahimovic a investit într-un alt club din campionatul Suediei.

Sculptorul care a realizat statuia, Peter Linde, a cerut încetarea actelor de vandalism. Pe 27 noiembrie, presa a anunţat că Ibrahimovic a cumpărat 25% din acţiunile clubului Hammarby, care a încheiat pe locul 3 ediţia din acest an a campionatului Suediei. În aceeaşi zi, mai mulţi fani ai lui Malmo FF au dat cu spray cu vopsea pe statuie, au ars-o cu torţe şi au agăţat un colac de toaletă pe un braţ al său.

yes Echipa de fotbal FC Barcelona şi-a menţinut şi în 2019 poziţia de lider în clasamentul echipelor profesioniste cu cele mai mari salarii din lume, Top 10 fiind dominat de francizele din liga nord-americană de baschet (NBA), care ocupă locurile 4-10, conform unui studiu făcut public de Sporting Intelligence. FC Barcelona ocupă primul loc în acest top cu un salariu mediu anual de 9,8 milioane lire sterline, în uşoară scădere faţă de 2018 (10,5 milioane), urmată de Real Madrid - 8,9 milioane lire sterline şi de Juventus Torino - 8,08 milioane lire sterline. 

yesDupă o experienţă mai puţin plăcută la FCSB în sezonul precedent, Raul Rusescu pare să îşi fi regăsit forma de altădată. Deşi evoluează în liga a doua din Turcia, la Girespunspor, atacantul de 31 de ani este unul dintre cei mai buni fotbalişti ai competiţiei. Rusescu a marcat din nou pentru Giresunspor şi a ajuns la cota 7 în 1.Lig, al doilea eşalon fotbalistic din Turcia. Integralist în partida cu Altinorodu, atacantul român a înscris în minutul 65 golul care a stabilit scorul final, 1-1. Giresunspor, care e pe locul 12 în a doua ligă din Turcia, mai are de jucat un meci în 2019, pe 29 decembrie, acasă, cu Altay.

yes Ana Bogdan a urcat șapte locuri în clasamentul WTA, ea aflându-se în acest moment pe locul 98 în lume. În urma acestei modificări din ierarhie, România are din nou trei sportive în TOP 100 WTA. După o pauză de aproape 11 luni, Ana a revenit în TOP 100 mondial. Cu 684 de puncte acumulate, Bogdan se află pe 98 în lume. Ea a părăsit TOP 100 pe 4 februarie, a ajuns mai apoi până pe 152 la data de 26 august. Cea mai bună clasare din carieră a fost locul 59, ocupat în iunie 2018. escRomânia se poate lăuda cu trei sportive în prima sută mondială: Simona Halep (4), Sorana Cîrstea (74) și Ana Bogdan (98).