Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Halep, calificare dificilă în sferturi la Adelaide. Reproș adus preparatorului său fizic

halep.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Adelaide (Australia), dotat cu premii totale de 848.000 dolari. Jucătoarea română aflată pe locul 4 mondial a învins-o, în primul său meci de simplu din 2020, pe australianca Ajla Tomljanovic.

Scorul a fost 6-4, 7-5 în favoarea româncei. Halep a excelat pe primul serviciu (peste 65%) și cu un procentaj al punctelor câștigate (73%). În primul set, a făcut două break-uri, a cedat o singură dată și a închis la 4. În partea a doua echilibrul s-a păstrat până pe final. După două break-uri de fiecare parte în debut, egalitatea s-a rupt în prelungiri. La scorul de 6-5, Halep a înregistrat un break și a închis cu 7-5.

Grație acestui rezultat, Halep are garantate suficiente puncte pentru a urca pe locul 3 al clasamentului general WTA ce va fi publicat luni. Ea o va depăși pe japoneza Naomi Osaka cu cele 100 de puncte câștigate prin prezența în sferturi la Adelaide.

În următorul tur, Halep va juca cu câștigătoare meciului dintre americanca Bernarda Pera și Arina Sabalenka, din Belarus.

”Spune-i lui Teo că obosesc”

La un ”on court coaching” din setul 1 al partidei, Simona Halep i-a transmis pe un ton de reproș antrenorului Darren Cahill: ”Spune-i lui Teo că obosesc”. Simona se referea la preparatorul său fizic Teo Cercel, care are grijă de forma fizică a sportivei din Constanța.

Halep a avut momente în ambele seturi când a acuzat efortul depus în schimburile lungi cu adversara. Meciul cu Tomljanovic a fost prima partidă jucată la simplu de Simona Halep de la Turneul Campioanelor din luna noiembrie a anului trecut.

Rezumatul partidei: