Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Halep, victimă sigură la Adelaide

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-2, de Arina Sabalenka, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 6, beneficiară a unui wild card, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Adelaide, aflat la prima ediţie. 

Puternica şi agresiva jucătoare din Belarus a luat la ţintă terenul româncei, iar meciul a curs în direcţia dorită de agresor, cu puncte scurte şi cu puţine greşeli. 

Halep a fost o victimă sigură pentru că a aceptat presiunea şi nu a ascultat sfaturile antrenorului ei. Cu un serviciu secund catastrofal, Simona Halep nu a găsit amplitutdinea şi unghiurile potrivite ale loviturilor, creându-i puţin probleme rivalei.

Halep a pierdut 7 game-uri la rând. Românca a cedat după o oră și 11 minute.

Site-ul oficial al WTA consideră că eșecul Simonei reprezintă un șoc major în startul acestui sezon.

"Sabalenka produce surpriza! Bielorusa a început sezonul 2020 cu o surpriză majoră în meciul cu favorita numărul 2, obținând prima victorie în fața fostei lidere mondiale. A fost un meci aproape perfect pentru fosta ocupantă a locului 9 WTA, care a reușit 30 de lovituri câștigătoare și doar 10 erori neforțate.

Simona a comis doar 6 erori neforțate, dar, pe de altă parte, a avut doar 12 lovituri câștigătoare în fața unei adversare cu o ofensivă de neoprit", a scris site-ul oficial al WTA.

După eliminarea de la Adelaide, Simona va face o pauză de doar câteva zile. 

Luni începe Australian Open. La primul turneu de Mare Șlem al anului românca este cap de serie numărul 4.