Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Cupa Campionilor: Leinster - Saracens, revanșa din sferturi

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Echipele care au dominat rugby-ul european în ultimul deceniu, Leinter și Saracens, se vor întâlni în sferturile de finală ale Cupei Campionilor. La sfâșitul săptămânii s-a încheiat faza grupelor preliminare în cupele europene. 

Leinster a câștigat grupa 1 cu șase victorii din șase partide, întrecând în deplasare cu 18 - 0 pe Benetton Treviso și astfel a ocupat poziția 1 între cele opt echipe calificate cu 28 de puncte. 

Saracens s-au calificat in extremis, pe poziția 8 cu 18 puncte după victoria dramatică, 27 - 24 împotriva lui Racing 92 Paris. 

Campionii europeni en titre au debutat în trombă și conduceau după numai 13 minute cu 14 - 0 prin eseurile marcate de linia a II-a Maro Itoje și pilierul Mako Vunipola, ambele transformate de mijlocașul la deschidere Owen Farrell. 

Racing 92 au revenit în atac și au profitând de greșeli ale Saracens au marcat trei eseuri, dooă prin puternicul și agilul centru Virimi Vakatawa și al treilea pe intercepție prin aripa Louis Dupichot, toate trei transforate, unul prin mijlocașul la deschidere Finn Russell și două prin mijlocașul la grămadă Teddy Iribaren. în timp ce Saracens nu au mai putut marca decât dintr-o penalitate prin Farrell.  

Chiar înainte de pauză s-a petrecut faza care putea să însemne sfârșitul parcursului campionilor în actuala ediție: linia a II-a Will Skelton a dat un placaj periculos cu umărul la capul adversarului și după consultarea arbitrajului video, arbitrul Nigel Owens i-a arătat cartonașul roșu. 

După pauză Iribaren a majorat diferența din penalitate la 24 - 17 dar restul de 35 de minute a fost dominat de Saracens în 14 jucători prin pachetul de înaintași și șuturile tactice excelente ale mijlocașului la grămadă Richard Wigglesworth. 

Mai întâi Saracens au egalat prin eseul lui Itoje (transformat de Farrell) care a marcat după pasa la interior a excelentului flanker Ben Earl (omul meciului): 24 - 24.

La acest scor Saracens erau eliminați, dar în minutul 69 cele două echipe au rămas și la egalitate numerică atunci când flankerul Bernard Le Roux a primit cartonașul galben pentru un placaj întârziat la Farrell.

Saracens s-a instalat în 22-ul lui Racing și au amenințat linia de but prin pachetul de înaintași dar după mai multe tentative nereușite au trebuit să se mulțumească cu penalitatea transformată de Farrell în minutul 76: Saracens 27 Racing 24. 

Saracens se clasează pe locul al doilea în grupa 4 după Racing și vor întâlni pe Leinster la Dublin la primul sfârșit de săptămână din aprilie.

Este revanșa finalei de anul trecut de la Newcastle câșigată de londonezi cu 20 - 10, după ce în 2018 Leinster (patru titluri europene în ultimii 10 ani) învinsese în sferturi pe Saracens (trei titluri în aceeași perioadă) cu 30 -18. 

Exeter Chiefs - poziția 2

Lupta pentru pozițiile 2 și 3 s-a dat între câștigătoarele grupelor 2 - Exeter Chiefs și 5 - Stade Toulousain, ambele obținând victorii cu bonus Exeter 33 - 14 cu La Rochelle și Toulouse 35 - 14 cu Gloucester și având același punctaj - 27, dar englezii obțin poziția 2 la diferență de puncte marcate +81 față de + 77. 

Exeter 33 La Rochelle 14
Exeter Chiefs au marcat cinci eseuri în partida cu La Rochelle
Sursa imaginii: 
Getty Images

Poziția a patra - ultima care dă dreptul la sfert de finală acasă a fost obținută de câștigătoarea grupei 3, după victoria cu 26 - 19 în deplasare în fața lui Harlequins. 

Celelalte două echipe calificate sunt Ulster, victorioși cu 22 - 15 în fața lui Bath și Northampton 36 - 24 în deplasare la Lyon. 

În meciurile disputate între echipe necalificate s-au înregistrat rezultatele: Sale 7 Glasgow 45, Munster 33 Ospreys 6, Montpellier 35 Connacht 29. 

Sferturile de finală se vor juca în zilele de 3, 4 și 5 după următorul program: 

Leinster - Saracens

Exeter Chiefs - Northampton Saints

Stade Toulousain - Ulster

Clermont Auvergne - Racing 92 Paris.

Challenge Cup - Toulon nr. 1

În competiția europeană numărul 2 s-au înregistrat rezultatele:

Toulon 50 Bayonne 6
Toulon a obținut șase victorii în cele meciuri jucate în grupă
Sursa imaginii: 
Icon Sport

Grupa 1: Worcester Warriors 27 Castres 33, Dragons 47 Enisei STM Krasnoyarsk 5

Grupa 2: Toulon 50 Bayone 6, London Irish 14 Scarlets 33

Grupa 3: Edinburgh 36 Agen 0, Wasps 0 Bordeaux Begles 27

Grupa 4: Brive 33 Stade Francais 29, Zebre 7 Bristol Bears 7

Grupa 5: Pau 24 Leicester Tigers 17, Cardiff Blues 64 Calvisano 3

Sferturile de finală vor avea loc în zilele de 3, 4, 5 aprilie după următorul program:

Toulon - Scarlets

Bordeaux - Edinburgh

Bristol - Dragons

Leicester - Castres