Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep în turul III la Australian Open

Simona Halep (locul 3 WTA) a învins-o joi pe jucătoarea britanică Harriet Dart (121 WTA) cu scorul de 6-2, 6-4 și s-a calificat în turul III al turneului Australian Open.

Britanica a reușit în ultimul set să revină de la 1-5 la 4-5 și să salveze 3 mingi de meci.

"A fost puțin periculos. Mi-am pierdut concentrarea pe final. Dar ea a început să joace foarte bine și a fost mult mai dificil pentru mine să păstrez avantajul. Mă bucur că m-am calificat. Îmi place să joc sub presiune, e mai distractiv, dar aș prefera să termin meciurile atunci când am șansa. 

Ar suna cu adevărat grozav (să câștige al treilea Grand Slam n.r.), dar sunt departe de a mă gândi la acest titlu. Am amintiri plăcute aici, în 2018 am jucat multe meciuri bune. Mă bucur să fiu în fața acestui public. Întotdeauna primesc aplauze cu căldură și sper să câștig al treilea Grand Slam al carierei aici (...) E plăcut pentru spectatori, nu și pentru noi pe teren, deoarece simțim presiunea. Simțeam că nu puteam închide meciul, așa că trebuie să te concentrezi pe jocul tău, să nu te gândești la rezultat. Și trebuie să dai totul pentru a câștiga punctele. Mă bucur mult că serviciul m-a ajutat la final", a declarat Simona Halep, după victoria cu Harriet Dart, potrivit Eurosport.
 
În Turul trei Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre Danielle Rose Collins (25 WTA), cap de serie numărul 26, și Yulia Putintseva (38 WTA)

Venită din calificări, Dart s-a calificat pentru prima oară în istorie în turul secund la Australian Open. Și în 2019 a reușit să ajungă pe tabloul principal la Melbourne, dar a fost învinsă categoric de Maria Sharapova, scor 6-0, 6-0.

Simona Halep a trecut în primul tur de la Australian Open de americanca Jennifer Brady cu 7-6, 6-1.