Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep, în sferturi la Australian Open

Simona Halep a învins-o pe belgiana Elise Mertens cu 6-4 6-4 în optimile de finală de la Australian Open, într-un meci disputat în noaptea de duminică spre luni.

"Să joc din nou în sferturi înseamnă mult pentru mine. Știam că trebuie să rămân concentrată, cu toate că am fost un pic nervoasă în setul 2, dar am fost destul de puternică să câștig. Câteodată o iau un pic razna pe teren, dar știam că trebuie să merg înainte, să nu mă gândesc la altceva", a spus Simona Halep la finalul meciului din optimi.

La Australian Open, Simona Halep luptă și pentru o cauză nobilă, incendiile de vegetație care au lovit Australia, precizează Digisport. În acest sens, românca a ales să doneze 200 de dolari de fiecare dată când îl va enerva pe antrenorul său, Darren Cahill.

"Darren ține socoteala pentru aceste priviri. Am fost mai rea decât ieri? Cred că am fost puțin mai rea, dar e pentru o cauză bună, așa că o fac și îmi este permis să fac ce vreau. E pentru prima dată când mă simt fericită pe teren. El a spus că îmi va zice cât s-a adunat la finalul turneului, așa că rămân relaxată. Dacă înving, e în regulă", a precizat Simona.

În urma acestui rezultat, Simona va urca pe locul doi în ierarhia mondială  WTA.

În sferturi, Simona o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Anett Kontaveit (Estonia, 31 WTA) şi Iga Swiatek (Polonia, 56 WTA).

La ediția din 2019, Simona a fost eliminată în optimi de Serena Williams (6-1, 4-6, 6-4).

Cea mai bună performanță de la Melbourne a fost finala disputată în 2018 și pierdută în fața Carolinei Wozniacki (7-6 (2), 3-6, 6-4).