Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce șanse are Halep să câștige Australian Open? ”Ar putea juca finala cu Barty”

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open

Simona Halep s-a calificat, luni, în sferturile de finală de la Australian Open, după ce s-a impus în fața belgiencei Elise Mertens, scor 6-4, 6-4. Românca va juca în sferturile de finală de la Autralian Open, miercuri dimineață, la ora 2.00. Ea o va întâlni pe estonianca Anett Kontaveit. ”Avem o Simona Halep în cea mai bună perioadă a carierei”, declară la RFI fostul tenisman Dumitru Hărădău, care crede că românca poate câștiga al treilea mare trofeu al carierei. Hărădău remarcă plusul de agresivitate din jocul Simonei și laudă meritele antrenorului Darren Cahill.

Simona e aceeași, dar mai agresivă în joc

Dumitru Hărădău: Simona nu a jucat niciodată așa de bine cum joacă acum. Nu e întâmplător, ci din momentul în care Cahill a venit înapoi Ea nu s-a despărțit niciodată de Cahill, chiar dacă el era în Australia sau nu au fost mereu împreună, mereu au colaborat telefonic sau mereu a fost îndrumată de Cahill.

Reporter: O vedeți capabilă să câștige ediția din acest an de la Australian Open? Mă uitam pe predicțiile lui Mats Wilander, specialistul Eurosport, care e departe de a fi un fan al Simonei Halep, ba chiar a criticat-o de câteva ori. El spunea în urmă cu câteva zile că Simona Halep poate să câștige în acest an Australian Open...

D.H: Nu întâmplător a declarat lucrul acesta. Este singurul specialist care a spus că Simona este aceeași, numai că este puțin mai agresivă în joc. Despre treaba asta vorbim. Asta a adus nou în joc. Ea întotdeauna a fost o jucătoare care a fost în stare să facă mingi speciale. A fost o jucătoare care se încadra mai mult în contra atac. Așa a fost construită ea. La fel ca și Wilander, îi dau o mare șansă să câștige Australian Open. E adevărat că a fost un meci aproape perfect. Nu m-am așteptat. Mertens trebuie urmărită cu foarte mare atenție. Halep a jucat aproape perfect și totuși am avut mari emoții. Belgianca joacă un tenis, are niște arme fenomenale.

Rezumatul meciului Halep - Mertens:

 

 

Nu văd o adversară care s-o pună în dificultate pe Halep. Finală cu Barty?

Rep: Urmează Anett Kontaveit, o jucătoare pe care Simona Halep a bătut-o în cele două partide precedente. Probabil că nu vor fi probleme aici, dar tenisul feminin oferă adesea surprize. Ar urma apoi un posibil duel cu Muguruza în semifinale. Din nou se confirmă faptul că poate să dispară total din circuit și să se mobilizeze la maxim în grand slemuri. Cum vedeți evoluția Simonei în următoarele meciuri?

D.H: Stați puțin. Fiecare meci se joacă de la prima până la ultima minge. Nu știu dacă Muguruza trece de Pavlyucenkova. Rusoiaca trebuie urmărită cu mare atenție. Este foarte poericuloasă. Nu întâmplător a bătut-o pe Pliskova, a trecut de Kerber și meciul cu Muguruza este foarte echilibrat. Sigur că pe partea cealaltă este Barty. S-ar putea ca pe undeva Simona să ajungă să joace în semifinală. Sigur că are șansa să joace finala. După părerea mea, dacă totul se întâmplă normal, va juca o finală cu Barty. Barty fiind acasă va fi un meci fantastic și foarte deschis.

Rep: Într-adevăr, Barty e foarte bună, constantă, deși și ea a avut sincope în anumite partide până acum. Rămâne probabil cea mai puternică și jucătoarea cu jocul cel mai variat în acest moment și cel mai constant...

D.H: Nu întâmplător este o jucătoare all-court around. Este o jucătoare care s-ar putea să câștige. Dar, dacă mă întrebați, așa cum joacă astăzi Halep, este în stare să se apere foarte bine, este în stare să fie foarte agresivă. A învățat mult mai bine să facă puncte scurte. Plasează mult mai bine serviciul. Își asumă riscuri. Este agresivă cu returul, mai ales pe serviciul doi. Și e aproape imposibil ca să joci împotriva ei să-i faci puncte. Simona se cunoaște mult mai bine la ora asta. A început să aibă mult mai mare încredere în ea. Calitățile ei principale sunt legate de determinare, forță mentală și talentul ieșit din comun legat de motricitate și de armonie. Niciodată nu o să o vedeți pe Halep că nu are punctul de impact optim. Nu văd o adversară care s-o aducă în dificultate. Sigur că cea mai dificilă rămâne Barty pentru că este o jucătoare specială în tenisul feminin.

Simona Halep, la finalul meciului cu Elise Mertens:

 

 

 
Fostul tenisman Dumitru Hărădău, despre evoluția Simonei Halep la AO 2020