Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Georgia 41 România 13 în meciul de debut al anului 2020

georgia_romania.jpg

Georgia 41 România 13
Tedo Abjandadze marchează primul eseu al georgienilor în meciul cu Stejarii
Sursa imaginii: 
Federația Română de Rugby Facebook

România a pierdut la un scor clar, 13 - 41, în fața Georgiei în meciul de debut în ediția 2020 a Rugby Europe Championship (REC). În runda inaugurală a Turneului celor Șase Națiuni Țara Galilor a învins Italia cu 42 - 0.

Victoria Lelos nu este o surpriză chiar și la acest scor - diferență față de numai un punct în comparație cu scorul record de 38 - 9 din 2016, acesta fiind cel mai ridicat număr de puncte încasat de Stejari în meciurile cu Georgia. 

Stejarii au rezistat cu brio până în minutul 55 când superioritatea fizică a georgienilor (cu 14 jucători din 23 angrenați în campionatele din Franța și Anglia față de numai doi din lotul României care joacă în campionate în desfășurare) și-a spus cuvântul și aceștia au marcat patru eseuri transformate fără replică.

Lelos au început furtunos și au marcat în minutul 3 prin mijlocașul la deschidere de 20 de ani, Tedo Abjandadze, care a profitat de lipsa placajelor din partea Stejarilor. 

Românii și-au revenit rapid și au profitat de imprecizia și precipitarea înaintașilor Lelos. Centrul Florin Vlaicu a transformat două penalități, aducându-i pe Stejari în avantaj: 6 - 5. Abjandadze a stabilit scorul la pauză dintr-o penalitate: 8 - 6. 

În partea a doua mecil a început cu un eseu al aripii Mirian Modebadze, dar Stejarii au ripostat aproape imediat și un șut de urmărire al centrului Cătălin Fercu a fost urmărit de colegul său Vlaicu, care a culcat balonul în terenul de țintă, eseu pe care tot el l-a transformat, ajungând la 964 de puncte marcate - cel mai prolific marcator internațional - iar scorul a devenit 13 - 13. 

Diferență de clasă

Tot Vlaicu a avut șansa să-i aducă pe Stejari în avantaj peste câteva minute, dar a trimis în bară baonul dintr-o penalitate.

Georgia 41 România 13
În final, diferența între Lelos și Stejari a fost clară
Sursa imaginii: 
Federația Română de Rugby Facebook

Avea să fie debutul prăbușirii Stejarilor, iar Lelos au marcat patru eseuri prin pilierul Beka Gigașvili, două prin centrul Davit Kacearava și unul prin taloneurul Georgi Șhaidze, toate patru transformate de excelentul Abjandadze.

Scor final Georgia 41 România 13 un scor care indică diferența de clasă la care s-a ajuns între cele două echipe și un debut nereușit al noului antrenor al Stejarilor, englezul Andy Robinson. 

În celelalte meciuri Spania a învins Rusia în deplasare cu 31 - 12, în timp ce Portugalia (nou promovată în REC) a învins Belgia cu 23 - 17. 

Sâmbăta viitoare vor ava loc meciurile Belgia - Rusia și Portugalia - România, iar duminică are loc derby-ul Spania - Georgia.

Tot sâmbătă a început și competiția europeană de elită, Turneul celor Șase Națiuni, în meciul inaugural Țara Galilor învingând Italia la Cardiff cu 42 - 0, iar Irlanda a învins Scoția cu 19 - 12 la Dublin.

Duminică are loc ultimul meci al primei runde, Franța - Anglia pe Stade de France la Paris. 

Irlanda 19 Scoția 12
Fundașul Stuart Hogg a ratat o ocazie uriașă scăpând balonul în terenul de țintă înainte de a-l culca în eseu
Sursa imaginii: 
Getty Images