Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Franța 24 Anglia 17 în Turneul celor Șase Națiuni

franta_anglia.jpg

Franța 24 Anglia 17
Francezii au fructificat practic toate ocaziile de a marca
Sursa imaginii: 
www.rugbyrama.fr

Franța a învins Anglia cu 24 - 17 în runda inaugurală a Turneului celor Șase Națiuni pe Stade de France la Paris. Tânăra echipă a Franței a arătat un pragmatism neobișnuit în fața vice-canpionilor mondiali.

Cu o nouă conducre tehnică și cu mulți jucători tineri în lot, francezii și-au bazat jocul pe o apărare strictă și exactă - meritul antrenorului englez, fost la Țara Galilor, Shaun Edwards. 

Deși au avut numai 39% din posesia balonului și 30% din teritoriu, francezii au fructificat practic orice prezență în 22-ul advers, marcând trei eseuri, unul prin aripa Vincent Rattez și celelalte două prin excelentul flanker și căpitan, Charles Ollivon, mijlocașul la deschidere Romain Ntamack transfromând toate cele trei eseuri și adăugând și o lovitură de pedeapsă.

Franța conducea cu 17 - 0 la pauză, englezii au revenit în partea a doua dominând categoric, dar nu au reușit să marcheze decât două eseuri pe prin aripa Jonny May din două acțiuni individuale, ambele transformate de centrul și căpitanul Owen Farrell, care în ultimul minut a transformat și o penalitate aducând punctul de bonus defensiv echipei sale. Franța 24 Anglia 17.

O victorie meritată a francezilor care spre deosebire de trecut au dovedit pragmatism și tărie psihică sub presiune, iar în lot începe să se simtă infuzia de jucători proveniți de la echipa care a câștigat ultimele două titluri mondiale la U20. 

În celalalte două meciuri disputate sâmbătă în prima rundă a Turneului celor Șase Națiuni Țara Galilor a învins Italia cu 42 - 0, în timp ce Irlanda a trecut de Scoția cu 19 - 12. 

În clasament conduce Țara Galilor cu 5 puncte, urmată de Franța și Iranda cu 4, Anglia și Scoția cu 1 și Italia cu 0.

Runda a doua are loc după următorul program:

Irlanda - Țara Galilor (Dublin, sâmbătă 8 februarie, 16:15 ora României)

Scoția - Anglia (Edinburgh, sâmbătă 18:45)

Franța - Italia (Paris, duminică 9 februarie 17:00)