Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Portugalia 22 România 11, al doilea meci pierdut în Europa

portugalia_romania.jpg

Portugalia 22 România 11
Florin Surugiu șutează balonul din spatele pachetului de înaintași
Sursa imaginii: 
Daniel NECHITA

Portugalia a învins România cu 22 - 11 în runda a doa a Rugby Europe Championship (REC), a doua înfrângere consecutivă a Stejarilor în două săptămâni. În aceeași competiție Belgia a învins Rusia cu 38 - 12.

Victorie meritată pe micul stadion din Caldas da Reinha a Lupilor care au dominat prima jumătate a meciului când au luat un avantaj de 7 - 6 care s-a dovedit decisiv în final. 

Stejarii au început bine și au conretizat dominarea inițială pe înaintare prin două lovituri de pedeapsă transformate de centrul Florin Vlaicu, 6 - 0 avea să fie și ultima oară când românii au fost în avantaj.

Portughezii au echilibrat jocl pe înaintare și de aici s-a putut vedea superoritatea lor netă pe liniile dinapoi, unde excelenta aripă Dany Antunes a marcat două eseuri și a adăugat și o transformare și o penalitate, mijlocașul la deschidere Jose Lima a transformat celălalt eseu stabilind scorul la pauză la 17 - 6.

Stejarii au intrat mai deciși în teren după pauză, au dominat pe înaintare dar cei care au marcat au fost tot portughezii printr-un maul de margine finalizat în eseu de taloneurul Mike Tadjer: 22 - 6. 

Au urmat 25 de minute de dominare totală a Stejarilor, dar lipsa lor de imaginație în atac s-a concretizat într-un singur eseu marcat de singurul jucător de pe liniile dinapoi care a jucat bine, aripa Marius Simionescu. 

Scor final Portugalia 22 România 11, a doua înfrângere consecutivă în REC după 13 - 41 săptămâna trecută cu Georgia. 

În celălalt meci al rundei Belgia a învins Rusia cu 38 - 12, după ce rușii conduceau la un moment dat cu 12 - 0. 

Duminică meciul derby al REC între Spania și Georgia de la Madrid s-a încheiat  cu victoria oaspeților, 23 - 10. 

Pe primul loc în clasament se află Georgia cu 9 puncte, urmată de Portugalia cu 8 puncte, Belgia 6, Spania 5, România și Rusia ambele cu 0. 

În runda următoare România întâlnește Spania pe 22 februarie, ora 15:00 la Botoșani.

Irlanda, Anglia, Franța - victorii

În runda a doua a Turneului celor Șase Națiuni Irlanda a învins Țara Galilor cu 24 - 7 la Dublin în timp ce Anglia a câștigat la Edinburgh în fața Scoției cu 13 - 6, iar Franța a trecut de Italia la Paris cu 35 - 22. 

Irlanda 24 Țara Galilor 14
Irlandezii au marcat patru eseuri și au obținut bonusul ofensiv
Sursa imaginii: 
Brendan Moran/Sportsfile

Irlandezii au demonstrat un joc complet, în netă ameliorare față de săptămâna trecută când învinseseră greu Scoția cu 19 - 12, cu numărul 8 CJ Stander pentru a doua săptămână consecutiv omul meciului. 

Galezii au dezmăgit după victoria lejeră, 42 - 0 de săptămâna trecută cu Italia și au ratat prea mult placaje, permițând irlandezilor să marcheze patru eseuri și să obțină bonusul ofensiv.

Scoția și Anglia s-au întâlnit într-un meci al ambițiilor pe Murrayfield, dar vremea atroce - ploaie persistentă și rafale de vânt pe tot timoul jocului - și-a pus amprenta determinând numeroase greșeli de mânuire a balonului și a joculi cu piciorul. 

Cu un pachet de înaintași net superior, englezii s-au impus după pauză, marcând unicul ese al meciului prin pilerul Ellis Genge, restul punctelor (transformare și două lovituri de pedeapsă) fiind marcate de mijlocașul la deschidere și căpitan al ecipei, Owen Farrell, punctele scoțienilor fiind marcate din două lovitri de pedeapsă de mijlocașul la deschidere Adam Hastings. 

Duminică în ultimul meci al rundei, Franța a învins Italia cu 35 - 22 pe Stade de France la Paris. Francezii au marcat cinci eseuri și au luat un start lansat, 13 - 0 după 18 minute, dar după aceea au făcut practic meci egal cu italienii care au marcat trei eseuri, pe fondul unei apărări penetrabile și a recăderii în tradiționala indisciplină.

Franța se află pe primul loc cu 9 puncte la egalitate cu Irlanda, urmate de Țara Galilor și Anglia cu câte 5, Scoția 2 și Italia 0. 

Runda a treia se desfășoară după următorul program:

Italia - Scoția (22 februarie, 16:15 ora României, Stadio Olimpico, Roma)

Țara Galilor - Franța (22 februarie, 18:45, Principality Stadium, Cardiff)

Anglia - Irlanda (23 februarie, 17:00, Twickenham, Londra)