Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Bordeaux câștigă derby cu Lyon și revine pe locul 1 în Franța

bordeaux_lyon.jpg

Bordeaux 37 Lyon 19
Bordeaux în atac, Vadim Cobîlaș (cu bentiță neagră) gata de susținere a purtătorului de balon
Sursa imaginii: 
https://www.ubbrugby.com/

Bordeaux Begles a învins pe Lyon cu 37 - 19 în Top 14 și a revenit pe primul loc în clasamentul campionatului Franței la rugby. În campionatul Angliei conduc Exeter Chiefs, în timp ce în Guinness Pro 14 (liga celto-italo-sud africană) lideri sunt Leinster și Edinburgh.

Girondinii au reușit o victorie cu bonus ofensiv, două dintre cele patru eseuri ale lor fiind marcate de vedeta lor fijiană, centrul Semi Radradra, care a colectat și un cartonaș galben în acest meci.

Pilierul moldovean Vadim Cobîlaș a început ca de obicei titular, jucând până în minutul 49 când a fost înlocuit de georgianul Lekso Kaulashvili. 

Prin această victorie, Bordeaux sare în clasament peste Lyon și revine pe primul loc după 15 runde. 

În celelalte meciuri disputate sâmbătă favoriții s-au impus: Montpellier a învins cu 31 - 29 pe Bayonne, Toulon a câștigat cu 34 - 17 în fața lui Brive, în timp ce Clermont Auvergne a trecut în deplasare în mod dramatic de Pau (cu aripa Atila Septar titular) cu 23 - 20, după ce gazdele conduceau cu 20 - 13 cu opt minute înainte de final. 

În ultimul meci de sâmbătă Stade Francais a învins pe La Rochelle cu 21 - 20, în timp ce duminică Agen a pierdut acasă în fața lui Castres cu 24 - 43.

În ultimul meci al rundei Racing 92 Paris a învins pe Stade Toulousain cu 30 - 27, gazdele marcând eseul victoriei în ultima fază a partidei. 

În clasament conduce Bordeaux cu 52 de puncte, urmată de Lyon cu 49, Racing 92 cu 41 și Toulon cu 40. 

Exeter continuă în frunte

În campionatul Angliei, Gallagher Premiership, Exeter Chiefs au obținut o victorie muncită, 26 - 15 în deplasare la Gloucester și își continuă parcursul de regularitate în frunte. 

Saracens 36 Sale 22
Ben Spencer (21) lansează un nou atac al Saracens în meciul cu Sale Sharks
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Deși retrogradați după penalizarea cu 105 puncte pentru depășirea repetată a plafonului salarial, campionii Angliei și ai Europei, Saracens, au dovedit că pierderea mizei nu-i împiedică să abordeze fiecare meci cu motivație maximă, ei învingând pe Sale Sharks cu 36 - 22.

Disputat pe un vânt violent cauzat de uraganul Dennis, meciul a fost dominat de gazde care au gestionat mai bine prima jumătate a meciului cu vântul în față reușind să conducă la pauză cu 14 - 10. 

În partea a doua, cu vântul în spate, Saracens s-au dezlănțuit și au marcat trei eseuri, conducând cu 36 - 10 în minutul 70 și obținând bonusul ofensiv. Ei s-au relaxat în final, când Rechinii au marcat două eseuri de consolare, aducând scorul la proporții mai respectabile: 36 - 22.

În celelalte partide disputate sâmbătă oaspeții au câștigat în două dintre ele: Harlequins 15 London Irish 29 și Worcester Warriors 21 Bath 22, în timp ce derby-ul centrului Angliei s-a terminat cu victoria lui Leicester Tigers, 18 - 9 cu Wasps. 

Duminică în ultimul meci al rundei a 10-a, Northampton Saints 14 Bristol Bears 20, după ce gazdele conduceau cu 14 - 0 în minutul 43.

În clasament pe primul loc se află Exeter cu 34 de puncte, urmați de Northampton cu 30, Sale și Bristol cu câte 26. Saracens sunt pe ultimul loc cu -72 de puncte, după ce au acumulat 33 de puncte în cele 10 runde.

Leinster - galop de sănătate 

În Guinness Pro 14, campionii en titre Leinster au obținut a 11-a victorie consecutivă, 36 - 12 cu Toyota Cheetahs, în timp ce Edinburgh a învins cu 14 - 9 în deplasare pe Scarlets. 

Leinster 36 Cheetahs 12
Leinster a obținut a 11-a victorie în 11 meciuri în Guinness Pro 14
Sursa imaginii: 

În celelalte meciuri s-au înregistrat rezultatele: Glasgow Warriors 56 Zebre (cu pilierul Alex Țăruș intrat după pauză) 24, Munster 68 Isuzu Southern Kings 3, Ospreys (cu pilierul moldovean Gheorghe Gajion intrat în minutul 76) 26 Ulster 24.

Ultimul meci al zilei Connacht a învins pe Cardiff Blues (cu pilierul moldovean Dmitri Arhip titular) cu 29 - 0, iar meciul Dragons - Benetton a fost amânat din cauza vremii nefavorabile în Țara Galilor.

În clasamentul grupei A, conduc detașat Leinster cu 52 de puncte, urmați de Ulster cu 37 și Cheetahs 31.

În grupa B pe primul loc se află Edinburgh cu 38 de uncte, urmați de Munster 35 și Scarlets 32.