Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România 24 Spania 7, victorie a apărării și pragmatismului

romania_spania.jpg

România 24 Spania 7
Stejarii s-au apărat exact și au concretizat toate ocaziile pe care le-au avut
Sursa imaginii: 
Daniel NECHITA

România a învins Spania cu 24 - 7 la Botoșani în runda a treia a Rugby Europe Championship (REC) după un meci în care Stejarii au trebuit să se apere în majoritatea timpului. În celelalte meciuri Georgia a învins Belgia cu 78 - 6, iar Rusia a învins Portugalia cu 19 - 18.

Stejarii au obținut o victorie la un scor clar, deși au fost obligați să se apere în majoritatea timpului, mai ales după pauză, dar atacurile Leilor au fost marcate de precipitare și lipsa lor de disciplină le-a zădărnicit eforturile.

Prima jumătate a meciului a fost de un nivel extrem de slab și singurele puncte au venit din două lovitri de pedeapsă transformate de centrul Florin Vlaicu: România 6 Spania 0.

În partea a doua spaniolii au dominat clar, au jucat mult timp în 22-ul Stejarilor, dar cei care au marcat au fost românii, mai întâi din lovitură de pedeapsă prin Vlaicu, apoi printr-un eseu al fundașului Ionel Melinte, la o plecare pe partea închisă a mijlocașului la grămadă Florin Surugiu care l-a servit perfect și din nou prin Vlaicu din transformare și lovitură de pedeapsă: România 19 Spania 0, cu mai puțin de 10 minute înainte de final.

Leii au reușit să marcheze un eseu prin centrul Richard Stewart transformat de mijlocașul la deschidere Brad Linklater, reducând scorul la 19 - 7, dar cei care au marcat ultimii au fost Stejarii, după aceeași combinație Surugiu - Melinte, fundașul marcând al doilea său eseu în colț. Scor final România 24 Spania 7. 

Urmare a acestui rezultat Spania cade de pe locul 16 pe 18 în clasamentul World Rugby unde are acum un avans de doar 0,11 puncte în fața României aflată pe locul 19.

Vlaicu - lider internațional

Cu cele 14 puncte marcate sâmbătă Vlaicu ajunge la 984 de puncte marcate în 123 de meciuri test și conduce în clasamentul marcatorilor internaționali în activitate (locul 6 în clasamentul tuturor timpurilor, după Dan Carter 1598, Jonny Wilkinson 1246, Neil Jenkins 1090, Ronan O'Gara 1083 și Diego Domnguez 1010).

Florin Vlaicu
Florin Vlaicu este cel mai prolific marcator internațional în activitate
Sursa imaginii: 
Daniel NECHITA

În primul meci al rundei a treia Georgia a învins Belgia cu 78 - 6, iar în cel de-al treilea Rusia a învins Portugalia cu 19 - 18, portughezii ratând o penalitate de la 40 de metri perpendicular pe buturi în penultimul minut de joc.

În clasamentul REC după trei runde conduce Georgia cu 14 puncte, urmată de Portugalia cu 9, Belgia 6, Spania 5, România și Rusia câte 4. 

În runda a patra Stejarii joacă cu Rusia sâmbătă 7 martie la Krasnodar, Portugalia primește vizita Georgiei, iar Belgia joacă cu Spania. 

În primul meci al rundei a treia a Turneului celor Șase Națiuni Scoția a învins Italia la Roma cu 17 - 0, a 23-a înfrângere consecutiva a Azzurilor în această competiție, iar Franța a învins Țara Galilor cu 27 - 23.

Duminică are loc ultimul meci al rundei a treia, Anglia - Irlanda, pe stadionul Twickenham din Londra de la 17:00 (ora României).

Până atunci, clasamentul arată astfel:

1. Franța 13 puncte, 2. Irlanda 9 puncte, 3. Scoția și Țara Galilor câte 6 puncte, 5. Anglia 5 puncte, 6. Italia 0 puncte