Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Meciul Irlanda - Italia anulat din cauza alertei Coronavirus

irlanda_italia_capitani.jpg

Căpitanii Italiei, Jonny Sexton, și Italiei, Luca Bigi
Sursa imaginii: 
Sky Sports

Meciul de rugby dintre Irlanda și Italia din Turneul elor Șase Națiuni a fost anulat din cauza temerilor cu privire la Coronavirus. Meciul urma să aibă loc la Dublin pe 7 martie, iar Irlanda nu a avut până acum niciun caz de infectare cu acest virus.

După o zi de pasare a responsabilității între Federația Irlandeză de Rugby (IRFU) și guvern, forul diriguitor al jocului cu balonul oval a decis anularea meciului de pe Aviva Stadium din runda a patra a Turneului celor Șase Națiuni. 

Directorul executiv al IRFU, Philip Browne, a declarat că federația acceptă în totalitate recomandarea inițială a ministerului sănătății și a decis anularea partidei.

Decizia a fost luată miecuri după amiaza în urma întâlnirii dintre Browne și ministrul sănătății, Simon Harris.

"De la început am precizat că IRFU a susținut intenția guvernului de a proteja sănătatea publică în raport cu Coronavirus. Am fost apoi informați, oficial, că echipa urgență pentru sănătatea publică a stabilit că seria meciurilor nu trebuie să continue, în interesul sănătății publice.", a spus Browne.

"IRFU este total de acord să respecte această recomandare. Vom începe imediat să colaborăm cu partenerii noștri din Turneul celor Șase Națiuni pentru a analiza posibilitatea reprogramării meciului și sperăm să avem o actualizare în acest sens în zilele următoare." a adăugat el.

Italia este țara cea mai afectată din Europa de Coronavirus, cu 11 morți și peste 300 de infectați. Mai multe meciuri din prima ligă de fotbal a Italiei de la sfârșitul săptămânii ar putea să se joace cu porțile închise.

Și meciul Italia - Anglia din ultima rundă a Turneului celor Șase Națiuni programat la Roma pe 14 martie este incert: presa a scris că partida ar putea fi transferată la Londra sau Newcastle, dar după anularea meciului Irlanda - Italia e posibil ca și această partidă să fie anulată.