Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Bordeaux cu Vadim Cobîlaș se desprinde în frunte în Franța

bordeaux_castres.jpg

Bordeaux 26 Castres 24
Bordeaux a învins pe Castres și are opt puncte avans în fruntea clasamentului
Sursa imaginii: 
https://www.ubbrugby.com/

Union Bordeaux Begles (UBB) s-a desprins la opt puncte în fruntea campionatului de rugby al Franței, TOP 14, după victoria împotriva lui Castres. În Anglia, liderii Exeter Chiefs au pierdut in extremis, iar Guinness Pro 14 Leinster continuă neînfrântă.

UBB a trebuit să muncească din greu pentru această victorie pe teren propriu, 26 - 24, în care oaspeții au condus până în minutul 30 cu 12 - 6 și au câștigat la eseuri marcate cu 4 - 2. 

Ca de obicei, pe post de pilier dreapta a jucat la UBB inamovibilul internațional moldovean, Vadim Cobîlaș, care anul acesta împlinește 37 de ani și este considerat printre cei mai buni purtători ai tricoului cu numărul 3 din Top 14. 

UBB a profitat de eșecul lui Lyon, a doua clasată, care a pierdut în deplasare, 16 - 30 la Brive, ca și alte două echipe "mari" - campionii Stade Toulousain învinși la Bayonne, 10 - 20, și Montpellier, care au pierdut, 15 - 19 la Pau (cu Atila Septar pe post de aripă).

În schimb, Clermont Auvergne s-a impus clar la Agen, 32 - 15, iar Racing 92 Paris a realizat scorul rundei a 17-a pe terne propriu, 49 - 0 cu La Rochelle.

În ultimul meci al rundei Toulon a învins pe Stade Francais cu 19 - 18. 

În clasament pe primul loc se află Bordeaux cu 61 de puncte, urmată de Lyon cu 53 și Racing 92 cu 46. 

Exeter - înfrângere în prelungiri 

În Gallagher Premiership, campionatul Angliei, liderii Exeter Chiefs au pierdut cu 30 - 34 la Londra, în fața Harlequins, printr-un eseu de penalizare în prelungiri, după prăbușirea repetată a grămezilor ordonate la cinci metri de propriul but. 

Northampton 21 Saracens 27
Saracens au marcat unul dintre cele patru eseuri ale lor după un maul de margine
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Revelația acestei ediții a campionatului, Sale Sharks, a învins în deplasare cu 23 - 17 pe Gloucester și a urcat pe locul 2. 

Northampton saints au suferit a patra înfrângere consectivă, pierzând cu 21 - 27 acasă în fața capionilor en titre ai Angliei și Europei, Saracens, care sunt retrogradați după o penalizare cu 105 puncte pentru depășirea repetată a plafonului salarial. 

În pofida situației lor - incertitudine cu privire la plecări de jucători în sezonul viitor - Saracens au jucat cu obișnuita ambiție și după ce erau conduși cu 12 - 0 în minutul 7, au echilibrat partida și au profitat de un moment cumpănă petrecut după pauză.

În minutul 45 arbitrul luat o decizie controversată după un placaj considerat înalt și i-a dat cartonaș galben lui Lewis Bean linia  a II-a la Northampton, iar la faza următoare tot galben aripii Taqele Nayaravoro pentru înainte intenționat la cinci metri de propria linie de but. 

Saracens au profitat de superioritatea de doi jucători și au marcat două eseuri transformate, iar apoi au mai marcat un eseu - al patrulea de bonus ofensiv - printr-o intercepție și cursă de 60 de metri a excelentului flanker Ben Earl. 

Deși au avut și ei doi jucători cu cartonașe galbene în finalul partidei, Saracens s-au apărat cu precizie și nu au mai primit niciun eseu până fluierul de sfârșit al arbitrului. 

În celălalt meci disputat sâmbătă Leicester Tigers au învins pe Worcester Warriors cu 14 - 8. Duminică Wasps au învins în deplasare pe London Irish cu 36 - 26, iar în derby-ul vestului Bristol a învins tot în deplasare pe Bath cu 19 - 13.

În casament conduc Exeter Chiefs cu 40 de puncte, urmați de Sale Sharks cu 35, Bristol cu 34 și Northampton cu 31. 

Leinster - de neatins

În Guinness Pro 14 - Liga Celto-italo-sud-africană - Leinster a obținut a 13-a victorie consecutivă, 55 - 19 cu Glasgow Warriors, folosind o echipă compusă majoritar din tineri crescuți în propria academie. 

Leinster 55 Glasgow Warriors 19
Leinster își continuă marșul triumfal în Guinness Pro 14
Sursa imaginii: 

În celelalte meciuri ale rundei a 13-a Ecdinburgh a învins pe Cardiff Blues cu 14 - 6, Munster a trecut de Scarlets cu 29 - 10,  Dragons au învins pe Cheetahs cu 13 - 10, iar Connacht a câștigat în deplasare cu 29 - 19 la Southern Kings.

Partidele Zebre - Ospreys și Benetton - Ulster au fost amânate din cauza epidemiei virusului Corona.

În clasamentul grupei A conduce Leinster cu 61 de puncte, urmată de Ulster cu 41 și Glasgow cu 34.

În grupa B pe primul loc se află Edinburgh cu 47 de puncte urmată de Munster cu 45 și Scarlets cu 37.