Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Franța - meciuri cu porțile închise sau amânate: se așteaptă o decizie

top14-pro-d2.jpg

Jucarea meciurilor cu porțile închise în primele două ligi ale campionatului Franței la rugby este o opțiune probabilă

Președinții cluburilor de rugby profesioniste din Franța vor vota luni 16 martie asupra unei propuneri de juca meciurile din primele două ligi cu porțile închise sau a le amâna. Guvernul Franței a decis interzicerea oricărei adunări pblice cu mai mult de 1000 de persoane din cauza epidemiei de Coronavirus 

Președinții cluburilor din Top 14 (14 echipe) și Pro D2 (16 echipe) s-au consultat marți seară pentru a discuta despre organizarea următoarelor trei runde ale Top 14 și continuarea, în general, a sezonului Top 14 și Pro D2.

Luni, guvernul a anunțat interzicerea adunărilor cu peste 1000 de persoane în Franța. Chiar dacă voința majorității președinților a fost inițial de a amâna meciunile pentru a nu crea un deficit economic excesiv, discuția pare să fi schimbat pozițiile: jucarea următoarelor trei runde cu porțile închise pare să fi câștigat adeziunea majorității președinților.

"Toată lumea este de acord să păstreze echitatea sportivă. Liga Națională de Rugby (LNR) va transmite două dosare tuturor cluburilor săptămâna aceasta, cu un scenariu de amânare și un scenariu cu porțile închise, astfel încât toate părțile să fie la curent cu toate elementele", a declarat Philippe Saint-André, nou director de rugby al echipei Montpellier Herault, prezent la întâlnirea de marți seara.

"Cu toții am fost tentați să amânăm meciurile, dar asta ar presupune un succes financiar garantat. Nu suntem siguri că data de 15 aprilie va fi pusă ulterior sub semnul întrebării. Prin urmare, trebuie păstrată echitatea sportivă", a declarat președintele lui Bordeaux-Bègles, lider în clasamentul Top 14, Laurent Marti.

Meciul dintre Franța și Irlanda din Turneul celor Șase Națiuni, programat pentru 14 martie pe Stade de France la Paris a fost amânat și ar urma să se joace pe 31 octombrie.