Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România - Belgia la Botoșani va fi jucat cu porțile închise

botosani.jpg

Stadionul Municipal Botoșani
Accesul publicului pe Stadionul Municipal Botoșani va fi interzis la meciul România Belgia
Sursa imaginii: 
Federația Română de Rugby Facebook

Meciul dintre România și Belgia din ultima rundă a Rugby Europe Championship (REC) programat sâmbătă 14 martie de la orele 15 la Botoșani se va disputa cu porțile închise din cauza situației create de epidemia de Coronavirus. 

"Având în vedere Hotararea nr. 6 din 06.03.2020 emisă de Grupul de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și adresa nr. 14 a Ministerului Tineretului si Sportului din 08.03.2020, referitoare la măsurile de prevenție impuse de Guvernul României în vederea combaterii epidemiei de coronavirus (COVID – 19), meciul România – Belgia programat sâmbătă, 14 martie, de la ora 15:00, pe Stadionul Municipal din Botoșani, se va juca fără spectatori", se spune într-un comunicat emis de Federația Română de Rugby (FRR). 

n acest caz, accesul pe stadion al persoanelor autorizate va fi permis în conformitate cu prevederile Art. 30 Accesul persoanelor în spațiul tehnic și incinta terenului, alin. 6 punct d si f, din Regulamentul privind organizarea activității rugbystice (ROAR).", se mai spune în comunicat.

Între timp RFI a aflat din surse FRR că Mihai Macovei, căpitanul Stejarilor și jucător în liga a II-a la Colomiers, s-a întors de la frontieră în Franța deoarece nu ar fi putut intra decât după o carantină de 14 zile.

Meciul dintre România și Belgia este decisiv pentru evitarea retrogradării din REC. România ocupă ultimul loc în clasament după patru runde cu cinci puncte, în timp ce Belgia este pe locul 5 (penultimul) cu șapte puncte.

Stejarii au nevoie de victorie în acest meci pentru a juca în REC anul viitor, ei câștigând un singur meci în ediția actuală, 24 - 7 cu Spania la Botoșani și pierzând toate trei meciurile în deplasare, 13 - 41 cu Georgia, 11 - 22 cu Portugalia și 25 - 32 cu Rusia.   

Și programul competițional intern va fi afectat. 

"De asemenea, ieri, 10 martie, membrii Colegiului Director al Federației Române de Rugby, au decis programarea competițiilor organizate de FRR, la toate categoriile de copii și juniori, după reluarea cursurilor școlare, anunțată pentru 22 martie. De asemenea, cele două turnee de rugby 7 DNS programate pentru weekendurile 14-15 martie și 21-22 martie, au fost amânate pentru date ce vor fi stabilite și anunțate ulterior.", se mai spune în comunicatul FRR.