Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fotbalul, blocat de coronavirus. Ce se întâmplă cu organizarea Euro 2020?

stadion.jpg

Image source: 
facebook.com / FRF

Campionatul de fotbal al României, cel spaniol, dar și alte competiții majore, precum Liga Campionilor și Europa League au fost suspendate, după cum relatează ziarul MARCA. Mai multe echipe mari sunt în carantină, iar ultima pe lista este chiar Real Madrid: jucătorii au fost izolați, după ce un sportiv a fost testat pozitiv. 

Blocaj nu este numai în fotbal: și meciurile internaționale de rugby au fost suspendate, astfel încât meciul România-Belgia, programat sâmbătă la Botoșani, nu va mai avea loc. Sunt  deja pierderi uriașe în industria sportului. Mai ales că epidemia de COVID periclitează și organizarea Campionatului European de Fotbal, la care Bucureștiul este gazdă a unor partide, dar și Jocurile Olimpice. Context în care, la nivelul forurilor internaționale de specialitate, se iau în calcul scenarii ce merg până la amânarea cu un an a acestor competiții majore -  spune, la RFI, jurnalistul sportiv George Dobre:

Două mari semne de întrebare legate de organizarea Campionatului European. Primul semn de întrebare este legat de extinderea acestui virus. În momentul ăsta nu există nicio garanție că situația va fi mai bună (...) Al doilea semn de întrebare e legat de ceea ce se va petrece cu competițiile interne. Vedem că s-au suspendat pentru o perioadă meciurile din campionatul Italiei și Spaniei. În momentul ăsta nu putem ști când se vor juca aceste meciuri, când se vor încheia competițiile interne. (...) E o criză pe care niciun om nu a mai trăit-o. De asta cred că cei de la UEFA sunt rezervați și nu fac încă un anunț: nimeni nu știe cum va evolua situația. 

 

Ascultă AICI interviul integral: