Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turneul de la Wimbledon, anulat

wimble.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook Simona Halep

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Este pentru prima dată după al Doilea Război Mondial când Wimbledon nu va avea loc Turneul era programat să se desfăşoare în perioada 29 iunie - 12 iulie 2020.

 

Organizatorii competiţiei de la Londra au anunţat miercuri că turneul nu se va mai juca în anul 2020. Este pentru prima dată după al Doilea Război Mondial când Wimbledon, cel mai vechi turneu de Grand Slam, nu se va juca.

Programat iniţial în perioada 29 iunie - 12 iulie 2020, ediţia a 134-a a turneului se va disputa în 2021, în perioada 28 iunie - 11 iulie.

Simona Halep, câştigătoarea turneului de la Wimbledon în 2019, a transmis un mesaj pe contul ei de Twitter, după ce a aflat că anul 2020 va rămâne fără una dintre cele mai importante competiţii din tenis.

„Sunt atât de tristă să aud că Wimbledon nu se va desfăşura în acest an. Finala de anul trecut va rămâne una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea. Dar, în momentul acesta, trecem printr-un moment mai mare decât tenisul, iar Wimbledon va reveni. Ceea ce înseamnă că voi avea şi mai mult timp pentru a-mi apăra titlul", a scris Simona Halep.

Miercuri, numărul persoanelor infectate cu coronavirus care şi-au pierdut viaţa a crescut cu 563 în Marea Britanie, ajungând la un total de 2.352, a anunţat  guvernul de la Londra, citat de Reuters şi AFP. Numărul cazurilor confirmate de infectări era miercuri, la ora 08.00 GMT, de 29.474, în creştere de la cele 25.150 înregistrate cu o zi în urmă.

Marea Britanie şi-a propus să ajungă, până la jumătatea lunii aprilie, să testeze 25.000 de persoane pe zi pentru coronavirus, dublând practic numărul de teste zilnice pe care le face în prezent, conform declaraţiilor lui Robert Jenrick, ministrul pentru locuinţe, comunităţi şi guvernare locală.