Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bill Beaumont reales președinte al World Rugby pe patru ani

bill_beaumont.jpg

Bill Beaumont
Președintele World Rugby, Bill Beaumont, ar fi de acord cu propunerea celor cinci foști mari jucători
Sursa imaginii: 
Getty Images

Englezul Bill Beaumont a fost reales pentru un mandat de patru ani în funcția de președinte al World Rugby, federația mondială a jocului cu balonul oval. El l-a învins pe actualul vicepreședinte, argentinianul Agustin Pichot

Sir Bill Beaumont a cerut lumii rugby-ului să devină mai unită ca oricând și să acționeze imediat pentru a obține o creștere durabilă în fața provocării pandemiei COVID-19, imediat după ce a fost ales pentru un al doilea mandat ca președinte al World Rugby.

Beaumont a obținut o majoritate simplă din primul tur de 28-23 la alegerile, în fața lui Agustín Pichot.

Fără contracandidat, președintele Federației Frraneze de Rugby, Bernard Laporte, a fost ales noul vicepreședinte, el fiind propus candidat de Federația Română de Rugby.

Un nou Comitet Executiv a fost, de asemenea, confirmat cu șapte noi membri aleși pentru a se alătura președintelui, vicepreședintelui, directorului executiv Brett Gosper și a doi independenți Angela Ruggiero și Lord Mervyn Davies.

Ceilalți șapte membri ai Comitetului Executiv sunt: Mark Alexander (Africa de Sud), Khaled Babbou (Rugby Africa), Bart Campbell (Noua Zeelandă), Gareth Davies (Țara Galilor), John Jeffrey (Scoția), Bob Latham (Statele Unite) și Brett Robinson (Australia).

Rezultatele vor fi confirmate oficial în cadrul reuniunii anuale a Consiliului World Rugby din 12 mai, după care va începe mandatul noului mandat de patru ani. Ambii candidați au fost de acord cu un anunț anticipat având în vedere procesul încheiat la prima etapă și nu au fost necesare alte voturi pentru funcțiile de vicepreședinte și comitet executiv.

Parteneriat cu Laporte

"Beaumont, în parteneriat cu Laporte, vor pleca pe bazele puternice actuale pentru a îndeplini un mandat de reformă progresivă, unind părțile interesate pentru îmbunătățirea jocului pentru toți", se spune într-un comunicat World Rugby.

Bill Beaumont și Bernard Laporte
Bill Beaumont va face echipă cu noul vicepreședinte, Bernard Laporte, președintele Federației Franceze de Rugby
Sursa imaginii: 
Getty Images

"Sunt onorat să accept încă o dată mandatul Consiliului de Rugby Mondial pentru a îndeplini funcția de președinte al federației internaționale și aș dori să mulțumesc colegilor mei de uniune și regiune, membrilor familiei globale de rugby și, bineînțeles, familiei mele pentru sprijinul lor deplin", a declarat Beaumont. .

"Aș dori să îi mulțumesc lui Gus pentru prietenia și sprijinul acordat în ultimii patru ani. În timp ce am canidat unul împotriva celuilalt în această campanie, ne-am aliniat în multe feluri și am cel mai mare respect pentru el. Gus este pasionat de sport, iar contribuția sa a fost semnificativă. ”, a mai spus el.

Beaumont a cerut organizației să se prezinte la muncă, să ofere răspunsul sportului pentru a atenua pandemia COVID-19 și a implementa schimbări progresive.

"Acum nu este momentul pentru sărbători. Avem de lucru. Ne ocupăm de COVID-19 și trebuie să punem în aplicare o strategie adecvată de revenire la rugby, care să acorde prioritate bunăstării jucătorilor, optimizând în același timp orice oportunitate de a reveni la rugby-ul internațional în acest an, în colaborare deplină cu competițiile de club pentru binele jucătorilor, fanilor și sănătății financiare generale a jocului." a declarat președintele reales.

"Felicitări prietenului meu Sir Bill Beaumont pentru realegerea sa. Aș dori, de asemenea, să-mi exprim cele mai calde urări lui Agustín Pichot, o legendă a rugby-ului argentinian și un mare lider de rugby. De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor celor care și-au exprimat votul în acest tur de scrutin important, dând un mandat clar pentru guvernanța pe care Bill și eu o vom întreprinde în numele lor.", a declarat noul vicepreședinte World Rugby, Bernard Laporte.

Prăpastia Nord - Sud

Jurnalistul Chris Thau, fost director al publicațiilor World Rugby, care a pronosticat la RFI alegerea lui Baumont este de părere că falia dintre cele două emisfere riscă să se adâncească după acest scrutin.

Bill Beaumont și Chris Thau
Chris Thau a pronosticat la RFI realegerea lui Bill Beaumont
Sursa imaginii: 
Chris THAU

"Deloc surprinzătoare, diviziunea Nord-Sud în rugby-ul internațional nu are nicio legătură cu principii și diferențe mari de opinii despre joc și modul în care este administrat.

Relația este destul de neprietenoasă acum și va deveni și mai urâtă. Este vorba despre bani și cifre. Singura federație majoră din emisfera sudică care o scoate la capăt financiar este Africa de Sud, deși i-ar prii o finanțare suplimentară pentru a le permite să extindă jocul.

Celelalte trei, Noua Zeelandă, Australia și Argentina, se zbat din mai multe motive, Australia fiind aproape de faliment și Argentina nu poate susține o ligă profesională autentică.

Noua Zeelandă a reușit să rămână la suprafață, dar criza Coronavirusului va afecta echilibrul delicat al finanțelor sale. Acesta este motivul pentru care președintele NZRU, Bret Impay, și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care emisfera nordică controlează votul, folosind mușchii blocului celor Șase Națiuni, pentru a sabota lansarea unui potențial lucrativ campionat al națiunilor cu 12 echipe și pentru a menține status-quo-ul. Desigur, el a menționat retoric „națiunile emergente” (descrise drept Piețe), "creșterea jocului” și "conservatorismul celor Șase Națiuni”.

Faptul că președintele ales Bill Beaumont și noul vicepreședinte Bernard Laporte sunt reprezentanți ai celor mai mari și mai sigure din punct de vedere financiar Federații din lume nu a scăpat din atenției oficialilor resentimentari ai emisferei sudice.

Există mai multe persoane care practică jocul în Franța și Insulele Britanice, decât în ​​restul lumii împreună. Același lucru este valabil și pentru cifrele de audiență TV.

Administratorii din Sud menționează Fiji și Japonia în rândul națiunilor care ar trebui să fie incluse în schema de tipărire a banilor din 12 Națiuni, dar în schimb, renunță la franciza japoneză „Sunwolves” din campionatul Super Rugby și sunt complet insensibili la solicitările Fiji.

Votul care a dus la realegerea lui Beaumont a fost un vot pentru normalitate și păstrarea status-quo-ului; timp de patru ani cel puțin."