Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Coronavirus: Propunere de Cupă Mondială specială în 2021

twickenham.jpg

Stadionul Twickenham din Londra
Stadionul Twickenham din Londra găzduit finala Cupei Mondiale din 2015
Sursa imaginii: 
Petru Clej

O Cupă Mondială de rugby specială desfășurată în 2021, la jumătatea perioadei între două Cupe Mondiale regulate ar ajuta jocul cu balonul oval la nivel mondial, grav afectat de pandemia de Coronavirus - este o propunere venită din Anglia. 

Fostul director executiv al Federației Engleze de Rugby (RFU), Francis Baron, consideră că o "Cupă Mondială de Rugby Coronavirus" în 2021 ar putea ușura semnificativ greutățile financiare cu care se confruntă jocul la nivel global.

Baron a elaborat un plan independent de salvare financiară, care include un turneu de invitație format din 16 echipe în Marea Britanie și Irlanda, în iunie și iulie, folosind Cupa Mondială din 2015 găzduită de Anglia ca șablon.

Organizarea competiției cu 31 de meciuri pe parcursul a șase săptămâni ar însemna amânarea turneului Leilor Britanici și Irlandezi în Africa de Sud, programat pentru iulie viitor, însă Baron consideră că sacrificiul ar aduce beneficii tuturor federațiilor.

"RFU ar trebui să preia inițiativa și să propună altor mari federații și World Rugby ca un turneu special unic să se desfășoare în Marea Britanie și Irlanda în iunie și iulie anul viitor", a declarat Baron pentru ziarul londonez Telegraph.

Profit net de peste £200M

"Punctul său principal de atracție este că toți banii strânși vor fi folosiți pentru menținerea ca joc a rugby-ului în întreaga lume."

Francis Baron
Francis Baron estimează la cel puțin 200 de milioane de lire profiturile unei Cupe Mondiale speciale în 2021
Sursa imaginii: 

"Am vorbit cu unul sau doi colegi seniori și cu toții consideră că Marea Britanie că țară va sprijini acest turneu, așa cum s-a întâmplat cu turneul din Anglia din 2015."

"Cheia va fi câștigarea susținerii federațiilor din emisfera sudică, dar cum toți se confruntă cu dificultăți financiare oribile, acesta este un plan îndrăzneț și ambițios pentru a strânge sume mari de bani din care ei vor fi beneficiari majori."

"Cupa Mondială din 2015 din Anglia a generat profituri nete pentru rugby de aproximativ 400 de milioane de lire sterline. Cred că acest eveniment special propus ar putea genera un profit net pentru distribuirea către federații de 200-250 milioane de lire sterline."

"Acest lucru ar fi în plus față de pachetul de finanțare al World Rugby de 80 milioane de lire sterline deja existent pentru jocul la nivel global." a mai spus Baron.