Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Doar 17% dintre japonezi mai cred că pot organiza Jocurile Olimpice anul viitor

olimpiada-poza-mai-mare-cercurile-olimpice.png

Franţa vrea să organizeze Jocurile Olimpice de iarnă din 2018.

Circa 77% dintre niponi sunt de părere că țara lor nu va putea găzdui nici vara viitoare marea competiție sportivă, amânată anul acesta din cauza pandemiei, anunță un sondaj pe scară largă, făcut de Japan News Network.

Responsabilii guvernamentali lucrează de câteva luni la un plan de reorganizare a Jocurilor Olimpice într-o variantă simplificată, care să nu implice pericole sanitare pentru sportivi și spectatori, însă pe măsură ce timpul trece, optimismul loc scade.

Cei 77% dintre repondentii presimiști ai sondajului nu au știut să răspundă și de ce nu mai au încredere în guvernul lor și în Comitetul International Olimpic, deși până în luna martie entuziasmul era la cote ridicate în Japonia.

Organizatorii sunt îngrijorați mai ales din cauza faptului că Olimpiada din 2021 ar presupune costuri mai mari, mai ales pentru asigurarea siguranței sanitare, în ciuda renunțării la anumite competiții sau chiar la anularea ceremoniilor de deschidere și de închidere.

În plus, încasările a fi mult diminuate din cauza numărului mult mai mic de spectatori plătitori de bilete, cărora li se va permite accesul în tribune.