Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Manchester City a scăpat de excluderea din Liga Campionilor

Echipa engleză a câștigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne procesul cu UEFA, care o exclusese pentru doi ani din competițiile europene, din cauza nerespectării regulilor fairplay-ului financiar.

Manchester City a aflat luni verdictul de la TAS, după ce Tribunalul de la Lausanne a avut trei zile de audieri în luna iunie.

Echipa lui Pep Guardiola va putea juca în următorul sezon al UEFA Champions League.

City a fost investigată de către UEFA după dezvăluirile făcute de revista germană, "Der Spiegel", în 2018, iar anul acesta, în luna februarie, a fost suspendată şi a primit o amendă de 30 de milioane de euro.

UEFA a luat această decizie după ce a găsit-o vinovată pe City pentru că a „umflat" sumele primite de la sponsori în perioada 2012-2016.

Deşi a scăpat de excluderea din competiţie, Manchester City va trebui să plătească o amendă de 10 milioane de euro, deoarece clubul nu a cooperat cu cei de la UEFA în primul proces.

Cei de la City au emis un comunicat după anunţarea deciziei:

Deşi Manchester City şi avocaţii clubului încă nu au analizat în totalitate decizia TAS, clubul este mulţumit de decizia de astăzi (luni - n.r.) prin care se validează poziţia noastră şi se recunosc toate dovezile pe care noi le-am prezentat. Clubul doreşte să mulţumească membrilor TAS pentru profesionalismul de care au dat dovadă şi pentru faptul că au analizat cu seriozitate cazul", au transmis cei de la City.

Şi UEFA a emis un comunicat după decizia TAS:

UEFA ia notă de decizia luată de Curtea de Arbitraj pentru Sport de reducere a sancţiunii aplicate echipei Manchester City FC de către organismul independent de control financiar a cluburilor pentru presupuse încălcări ale reglementărilor UEFA Club privind licenţiere şi fair play. UEFA observă că TAS a constatat că nu există suficiente dovezi concludente pentru a susţine toate concluziile CFCB în acest caz specific şi că multe dintre presupusele încălcări au fost prescrise din cauza perioadei de cinci ani prevăzută în reglementările UEFA. În ultimii ani, Financial Fair Play a jucat un rol semnificativ în protejarea cluburilor. Acest mecanism a ajutat cluburile să devină durabile din punct de vedere financiar, iar UEFA rămâne ataşată de principiile sale. UEFA nu va face alte comentarii pe această temă", a transmis UEFA prin intermediul site-ului oficial.