Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fostul arbitru internațional Dan Petrescu a încetat din viață

dan_petrescu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Eurosport

Fostul arbitru internațional de fotbal Dan Petrescu a încetat din viață, la vârsta de 76 de ani, a transmis luni Federația Română de Fotbal.

”Federația Română de Fotbal regretă dispariția lui Dan Petrescu, fost mare arbitru român și fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor”, se arată în comunicatul FRF.

În cariera lui, Dan Petrescu a arbitrat timp de 12 sezoane pe prima scenă a fotbalului românesc, respectiv 180 de partide în Divizia A, dar și peste 40 de meciuri internaționale. Înainte de 1989, a condus de la centru 5 partide Steaua-Dinamo, cele două mari cluburi rivale ale fotbalului românesc din timpul comunismului, unul reperezentând Armata iar celălalt Securitatea.

După terminarea carierei de arbitru, Dan Petrescu a ocupat funcția de președinte CCA (1994-2001), apoi de vicepreședinte FRF, fiind pentru doi ani și membru în Comisia UEFA de Arbitri.

Potrivit prosport.ro, fostul mare arbitru avea o tumoare pe creier care nu a putut fi operată. Era internat la un sanatoriu de lângă București, în Măgurele, unde și-a petrecut ultimele zile din viață.