Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mircea Lucescu o va antrena pe Dinamo Kiev

Cel mai titrat antrenor român în activitate, Mircea Lucescu, a semnat un contract pe trei sezoane cu echipa ucraineană, care îi va plati un salariu anual de 3 milioane de euro, anunță site-ul oficial al noului său club.

În vârstă de 74 de ani, Mircea Lucescu va pregăti acum formația care i-a fost principală rivală timp de 12 sezoane, între 2004 și 2016, când a stat pe banca tehnică a lui Sahtior Donețk.

Îmi era dor de Ucraina. Am vrut să revin aici, să am iar rezultate bune. Sunt foarte fericit că vin la un club de tradiție, cu jucători talentați. Cred că vor fi mulțumiți de munca mea și voi avea rezultate. Le mulțumesc președintelui și fanilor pentru încredere”, a declarat antrenorul român, după parafarea contractului.

La rândul lui, președintele clubului din capitala Ucrainei, Igor Surkis, s-a arătat foarte încântat de noua achiziție:

Vi-l prezint pe Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori. Sunt încrezător că, odată cu sosirea lui, vă avea loc o renaștere a tradiției lui Dinamo Kiev. Vom câștiga trofee și Mircea va avea mult succes. Baftă, te voi ajuta cu orice ai nevoie”.

Lucescu îl înlocuiește pe Oleksiy Mykhaylychenko, o fosta “glorie” a lui Dinamo Kiev, care nu a avut însă rezultatele dorite în mandatul său.

Amintim, Mircea Lucescu le-a antrenat în cariera pe Corvinul Hunedoara, Dinamo București, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Internazionale Milano, Galatasaray, Besiktas, Sahtior Donețk și Zenit Sankt Petersburg, precum şi naţionalele României și Turciei.

A cucerit, în total, 32 de trofee, fiind al 2-lea cel mai titrat antrenor de fotbal, după Sir Alex Feguson. Cea mai mare performanță a lui este Cupa UEFA, cucerită în 2008 cu Sahtior.