Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Naționala Chinei ar putea avea 6 fotbaliști brazilieni

oscar_chelsea_china.jpg

Sursa imaginii: 
France24

Fostul mijlocaș al lui Chelsea – Oscar, vrea să reprezinte acum China, după ce a jucat 48 de meciuri în selecționata braziliană.

Oscar dos Santos Emboaba Júnior are 28 de ani, evoluează la Shanghai SIPG de trei sezoane, și a fost cea mai scumpă achiziție a unui club din Asia: 60 de milioane de euro.

După ce a ajuns în China, n-a mai fost însă convocat la reprezentativa țării lui.

FIFA refuză, în mod normal, cererile de acest fel ale fotbaliștilor care deja au jucat la competiții mari, iar Oscar a participat la Cupa Mondială în 2014.

Forul fotbalistic mondial a făcut însă o serie de concesii Chinei, care vrea să-și formeze o națională puternică pentru mondialul din Qatar, în 2022.

Chinezii au mai pus pe lista de naturalizare, începând de anul trecut, încă cinci brazilieni, care nu au nicio legătură de familie cu această țară.

Tuturor le-au fost schimbate și numele. Aloísio dos Santos Gonçalves se numește acum Lu Guofu, Alan Carvalho este A-Lan, Ricardo Goulart s-a redenumit Gao Late, iar pe Fernandinho îl cheamă, mai nou, Fei Nanduo.

Ultimul pe lista brazilienilor naturalizați chinezi este Elkerson, care în acte este trecut ca Ai Kesen.

Trei dintre fotbaliștii sud-americani au primit aprobarea pentru a reprezenta China, iar ceilalți 3 așteaptă încă analiza comisiilor FIFA.

Pe lângă aceștia, federația chineză a mai naturalizat doi englezi, un peruan și un norvegian.

Deasemenea, un portughez și un gabonez au fost declarați ca neeligibili.