Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Turneu în toamnă cu cele Șase Națiuni, Fiji și Japonia

capitani_sase_natiuni.jpg

Căpitanii echipelor din Turneul celor Șase Națiuni
Ultimele patru meciuri din Turneul celor Șase Națiuni vor fi jucate pe 24 și 31 octombrie
Sursa imaginii: 
Getty Images

Meciurile test de toamnă din acest an urmează să fie înlocuite cu un turneu cu opt echipe în care celor Șase Națiuni li se vor alătura Japonia și Fiji. Acesta va începe pe 14 noiembrie - la două săptămâni după finalizarea etapei finale a Turneului celor Șase națiuni 2020.

Jocul Țării Galilor cu Scoția, partida Franței cu Irlanda și meciul Angliei în Italia au fost programate pentru 31 octombrie după ce au fost amânate în martie din cauza pandemiei de Coronavirus. Celălalt meci amânat, Irlanda - Italia, se va juca cu o săptămână înainte.

Întâlnirea Scoției cu Țara Galilor pare mai probabil să aibă loc pe Twickenham la Londra decât la Cardiff.

Nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la faptul dacă fanii vor avea permisiunea de a asista în meciurile din Turneul celor Șase Națiuni, dar Federația Engleză de Rugby (RFU) speră că suporterii vor putea asista la jocurile din noul turneu cu opt echipe.

Directorul executiv RFU, Bill Sweeney, a declarat luna trecută că federația intenționează ca până la 40.000 de fani să poată participa la testele de pe Twickenham, în așteptarea aprobării guvernului.

Anglia se va confrunta cu Țara Galilor, Irlanda și Fiji în grupă ultimele două meciuri pe Twickenham și locul primului joc urmând a fi decis.

În cealaltă grupă, Scoția va găzdui Japonia și Franța la Murrayfield și se va confrunta cu Italia la Roma.

Turneul va fi organizat în patru weekenduri consecutive până la 5 decembrie, fiecare echipă urmând să joace cu echipa de pe același loc din cealaltă grupă în weekendul final, urmând ca locul meciului să fie decis ulterior.

Confirmarea oficială a programului și a locurilor este așteptată în august.