Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CFR Cluj rămâne campioana României la fotbal

cfr_cluj.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Formația ardeleană a câștigat pentru a 3-a oară la rând titlul în Liga 1, după ce a învins-o cu 3-1 pe Universitatea Craiova, într-un meci desemnat de Liga Profesionistă drept finală a sezonului.

 

În partida jucată pe stadionul craiovean "Ion Oblemenco", oltenii au deschis scoru în prima repriză, cu un șut din afara careului al lui Dan Nistor, în minutul 10, dar la pauza s-a intrat la egalitate, Vinicius egalând în minutul 36 dintr-o pasă a lui Cirprian Deac.

Tot căpitanul oaspeților l-a servit decisiv și pe Kevin Boli, care a făcut 2-1 în minutul 56, iar Deac a și marcat ultimul gol, din penalty, în minutul 77, după ce Vinicius a fost faultat în careu.

Amintim, înaintea acestei partide, LPF a decis ca echipa învingătoare să câștige titlul, fiindcă luni era ultima zi în care trebuia comunicată la UEFA campioana României.

Chiar dacă era un meci de campionat, în caz de egalitate după 90 de minute, s-ar fi jucat prelungiri și, eventual, s-ar fi executat lovituri de departajare.

Să mai spunem că antrenorul Dan Petrescu nu a stat pe banca CFR-ului, fiindcă nu a vrut să riște nimic, după ce a fost infectat cu coronavirus.