Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liga 1 ar putea reveni din toamnă la 16 echipe, iar Dinamo ar scăpa de retrogradare

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Liga Profesionistă de Fotbal a cerut părerea cluburilor din Liga 1 în privința schimbării sistemului competițional, iar 13 din 14 sunt de acord ca din sezonul următor să fie 16 formații în campionat.

Hotărârea definitivă va fi luată însă abia săptămână vitoare, în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu este un partizan al sistemului cu 16 echipe și a cerut în mai multe rânduri ca trecerea să fie făcută, astfel că inițiativa LPF ar șanse și mai mari.

De asemenea, conducătorul Ligii - Gino Iorgulescu, a declarat pentru "Gazeta Sporturilor" că acceptă fără condiții cererea cluburilor din primul eșalon.

După nou sistem, la finalul sezonului regulat în 16, play-off-ul va fi cu 6 formații, iar play-out-ul cu 10 împărțite.

Cea mai bună echipă din play-out va juca un baraj cu cea clasată în play-off pe ultimul loc, astfel urmând să se aleagă ultima reprezentantă în Europa League.

Amintim, anul acesta, din Liga a 2-a vor promova UTA Arad și FC Argeș, iar CS Mioveni, locul al 3-lea din eșalonul secund, va juca un baraj - la 9 și 12 august, cu ultima clasată din Liga 1, Chindia Târgoviște.

S-a opus acestor modificări doar FC Botoșani, al carei finanțator - Valeriu Iftime, nu este de acord cu o schimbare doar pentru a o ajuta pe Dinamo.