Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Meciuri după cinci luni - ploaie de greșeli și benzi cu aplauze

stuart_hogg.jpg

Stuart Hogg
Fundașul Stuart Hogg marchează un eseu spectaculos pentru Exeter în meciul cu Leicester
Sursa imaginii: 
Getty Images

Campionatul de rugby al Angliei, Gallagher Premiership, a fost prima mare ligă din emisfera de nord care s-a reluat după suspendarea acum cinci luni din cauza pandemiei de Coronavirus. Meciurile s-au desfășurat în fața tribunelor goale și au fost pline de greșeli. 

Atmosferă ciudată pe stadioane, fără spectatori și cu benzi înregistrate cu încurajări și aplauze ale spectatorilor și fără surprize în ceea ce privește nivelul tehnic al meciurilor - modest, după această întrerupere forțată.

Arbitrii au fost instruiți să aplice strict legea la breakdown - punctele de fixare - penalizând jucătorii placați și căzuți la pământ care nu eliberau rapid balonul și pe cei care plachează și nu eliberează la fel de rapid zona placajului. 

Au rezultat meciuri în care numărul loviturilor de pedeapsă a depășit 30, iar în plus momentele fixe - marginea în special - dar și grămada ordonată au fost pline de greșeli tehnice. 

În aceste condiții, meciurile nu au fost deosebit de spectaculoase, fiind influențate și de ploaia continuă pe majoritatea stadioanelor.

Liderii Exeter Chiefs au câștigat cu punct bonus în fața Leicester Tigers, 26 -13, fără să strălucească, dar își păstrează eticheta de favoriți la câștigarea titlui de campioni în ediția 2019 - 2020.

Cel mai echilibrat meci al zilei a avut loc la Bristol, echipa în ascensiune care s-a întărit cu numeroase vedete din emisfera sudică în frunte cu senzația celei mai recente Cupe Mondiale in Japonia, fijianul, Semi Radradra și campionii en titre ai Angliei și Europei, deja retrogradați după penalizarea de 105 puncte pentru depășirea plafonului salarial al lotului de jucători.

Deși cu un lot slăbit de plecarea - definitivă sau cu împrumut pe un an - Saracens au controlat jocul până cu trei minute înainte de final, când conduceau cu 12 - 9, când un șut defectuos al mijlocașului la grămadă Aled Davies și apoi o lovitură de pedeapsă le-a dat posibilitatea gazdelor să ajungă în 22-ul advers unde arbitrul le-a acordat un eseu de penalizare la un ofsaid care a împiedicat un eseu iminent. Scor final Bristol 16 - Saracens 12. 

În celelalte meciuri s-au înregistrat scorurile: Harlequins 16 Sale Sharks 10, Northampton Saints 21 Wasps 34, Bath 34 London Irish 17, Worcester Warriors 15 Glocucester 44. 

În clasament pe primul loc se află Exeter cu 50 de puncte, urmați de Bristol 42, Sale 41 și Wasps 38.