Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Supercupa Europei va fi primul meci de fotbal cu suporteri în tribune, în perioada pandemiei

supercupa_europei.jpg

Image source: 
wikipedia.org

UEFA vrea să folosească Supercupa Europei, programată la Budapesta la 24 septembrie, ca pe un test pentru revenirea unui număr limitat de fani pe stadioane.

Partida în care se confruntă anual câștigătoarele Ligii Campionilor şi Europa League, se dispută întotdeauna pe teren neutru.

În prezent, la fel se desfăşoară, însă fără spectatori, fazele finale ale celor două competiții - în Portugalia şi respectiv Germania, după recomandările de prevenire a răspândirii Covid-19.

După o teleconferinţă cu cei 55 de secretari generali ai federaţiilor membre, UEFA a decis că este prea devreme ca fanii să asiste la meciurile din septembrie în Liga Naţiunilor, dar va face mai multe teste-pilot, care să arate impactul întoarcerii spectatorilor, în contextul protocoalelor medicale restrictive.

''Participanţii au subliniat necesitatea unei igiene stricte şi a unor măsuri sanitare ce trebuie implementate pentru a garanta sănătatea tuturor celor prezenţi la meci, înainte de a se permite revenirea fanilor'', se arată într-un comunicat al forului fotbalistic continental.

Amintim, una dintre participantele la Supercupa Europei la 24 septembrie va fi echipa care va câștiga finala Champions League, dintre Paris Saint-Germain și Bayern Munchen, partidă programată duminică seară, la Lisabona, în Portugalia.

Ultimul act din Europa League se joacă vineri seară, în Germania, la Koln, între Internazionale Milano și FC Sevilla.