Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Jucători de la Stade Francais au "leziuni pulmonare" Covid-19

stade_francais.jpg

Stade Francais
Stade Francais a fost sever lovit de infecția cu Coronavirus
Sursa imaginii: 
Sky Sports

Mai mulți jucători de la Stade Francais din prima ligă a Franței la rugby, TOP 14, prezintă leziuni pulmonare ca urmare a infectării cu Coronavirus. Meciul amical de săptămâna viitoare cu Toulon a fost anulat, potrivit unui comunicat al clubului parizian. 

"Având în vedere examenele medicale obligatorii pentru toți jucătorii care au fost diagnosticați pozitiv cu testul RT-PCR pentru Covid-19, se pare că unii dintre ei prezintă leziuni pulmonare datorate virusului", se arată într-o declarație a clubului Stade Francais.

"Aceste leziuni necesită o perioadă de odihnă completă estimată pentru moment la minimum o săptămână și care se va adăuga celor 14 zile deja respectate”, se mai spune în comunicat.

Potrivit unei surse familiare cu această problemă, care confirmă informațiile din "L'Equipe”, au fost depistate aproximativ 20 de cazuri în cadrul clubului parizian de la începutul lunii august, dintre jucători majoritatea celor infectații fiind din linia întâi a înaintării.

După ce a depistat mai mulți jucători pozitivi pentru Covid-19 la întoarcerea lor de la un cantonament la Nisa, clubul omului de afaceri Hans-Peter Wild a indicat deja "degradarea” situației de sănătate la angajații clubului, sfârșitul pregătirii și plasarea în izolare până la 17 august, pentru întreg lotul de jucători și personalul tehnic și auxiliar .

Meciul amical al Stade Francais împotriva lui Brive, programat pentru 14 august, a fost, de asemenea, anulat.

Parizienii trebuie să înceapă sezonul 2020-2021 pe 4 septembrie cu meciul pe teren propriu cu liderii Bordeaux-Bègles pentru prima rundă a Top 14 după șase luni de pauză forțată impusă de pandemia de Coronavirus.