Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Exeter și Bristol se detașează în frunte în campionatul Angliei

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Exeter Chiefs și Bristol Bears au obținut victorii clare în deplasare în runda a 15-a campionatului Angliei la rugby, Gallagher Premiership, și ocupă primele două locuri cu un avans carre începe să se mărească față de urmăritori. 

Tribunele goale încep să devină parte a peisajului de pandemie, dar meciurile încep să fie mai spectaculoase după reluarea campionatului săptămâna trrecută, grevată de nenumărate greșeli tehnice după o pauză forțată de cinci luni. 

Liderii ligii, Exeter, au făcut o demonstrație de forță, învingând în deplasare cu bonus ofensiv, 32 - 22 pe a treia clasată, Sale Sharks, după ce erau conduși la pauză cu 32 - 22. 

O victorie la fel de clară și spectaculoasă cu bonus ofensiv a obținut și Bristol la Gloucester, 33 - 24, după un joc încântător, în care înaintașii și liniile dinapoi au combinat perfect, remarcându-se centrul fijian Semi Radradra, unul dintre star-urile Cupei Mondiale de anul tecut din Japonia, care a marcat un eseu și a avut o contribuție decisivă la marcarea altor două, fiind desemnat omul meciului. 

Wasps au profitat de înfrângerea lui Sale pentru a urca pe locul 3 după o victorie cu 32 - 17 în fața Worcester Warriors care au condus la pauză cu 17 - 13.

Victorii clare în deplasare au obținut și Bath, 38 - 16 cu Leicester Tigers și Northampton Saints, 27 - 3 cu London Irish, ambele echipe apropiindu-se de locul 4, ultimul calificativ în semifinalele play-off.

În ultimul meci, campionii en titre ai Angliei și Europei, Saracens, penalizați cu 105 puncte pentru depășirea repetată a plafonului salarial pentru lotul de jucători și deja retrogradați, au câștigat cu 38 - 24 derby-ul londonez împotriva lui Harlequins, după un meci în care Harlequins, conduși tot timpul meciului s-au apropiat la 24 - 31 cu trei minute de final, dar Saracens au marcat un eseu norocos, dovedind că indiferent de lipsa de miză a partidelor pe care le mai au de disputat în acest campionat, vor lupta până la final.

De altfel, fără cele 105 puncte penalizare, Saracens ar fi pe locul al doilea în clasament după Exeter care se află pe primul loc cu 55 de puncte, fiind urmați de Bristol cu 47, Wasps 43, Sale 41, Bath și Northampton, ambele câte 40.