Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Este oficial: Supercupa Europei se va disputa cu suporteri în tribune

supercupa_europei.jpg

Image source: 
wikipedia.org

UEFA a anunţat că va permite revenirea spectatorilor la Supercupa Europei de la Budapesta, însă doar în limita a 30% din capacitatea stadionului.

Partida dintre Bayern Munchen - câştigătoarea Ligii Campionilor, şi Sevilla FC - deţinătoarea trofeului Europa League, programata la 24 septembrie, va fi primul meci internaţional care se va juca având public în arenă, după izbucnirea pandemiei de Covid-19.

"Deşi este important să arătăm că activităţile fotbalistice pot continua chiar şi în timpul acestei perioade dificile, fără suporteri, jocul pierde o parte din sufletul său. Sperăm că Supercupa la Budapesta va servi drept meci pilot şi va marca astfel începutul întoarcerii suporterilor pe stadioane", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Forul fotbalistic continental a precizat că numărul suporterilor nu va depăşi 30% din locurile disponibile pe stadionul „Ferenc Puskas", în care pot intra peste 65.000 de spectatori.

Amintim, Ungaria se numără primele ţări care au permis întoarcerea fanilor la competițiile sportive, începând cu meciurile din prima ligă fotbalistică, de la jumătatea lunii iunie.

Comitetul executiv al UEFA a confirmat și că toate celelalte partide internaţionale vor avea loc „cu porţile închise" - inclusiv confruntările Românei din Liga Naţiunilor, cu Irlanda de Nord şi Austria, programate la 4, respectiv 7 septembrie.