Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristiano Ronaldo: Voi munci pentru a cuceri din nou Italia, Europa, lumea

cristiano_ronaldo_cr7.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Golgeterul portughez al lui Juventus Torino anunță pe Instagram că nu și-a pierdut ambiția, și, la 35 de ani, și-a fixat ca obiective să "cucerească lumea" şi să "bată noi recorduri".

Super-starul fotbalului lusitan le promite fanilor săi că se simte încă într-o formă fizică excepțională, se pregătește pentru al 3-lea sezon la Juve, iar motivaţia şi ambiţia lui sunt mai puternice ca niciodată.

 "Cu toate forţele mele şi cu ajutorul preţios al coechipierilor mei şi al staff-ului lui Juve, noi vom munci pentru a cuceri din nou Italia, Europa, lumea şi pentru a bate recorduri", a scris CR7.

După plecarea lui de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a câştigat campionatul Italiei de două ori, în 2019 şi 2020, însă nu a depăşit sferturile de finală ale Ligii Camionilor. Anul trecut, torinezii au ieșit din sferturi cu o înfrângere în faţa lui Ajax Amsterdam, iar anul acesta au fost eliminați de Olympique Lyon încă din optimile de finală.

Totuși, Ronaldo a marcat în acest sezon 37 de goluri în toate competiţiile - record pentru un fotbalist al lui Juventus. "Vreau să merg şi mai departe şi să ating toate obiectivele noastre", a avertizat el.

Sezonul 2020-2021 din „Il Calcio" va debuta la 19 septembrie.

Amintim, Juventus Torino are un nou antrenor - pe Andrea Pirlo, campion mondial în 2006 cu Italia, după demiterea lui Maurizio Sarri. Obiectivul lui Pirlo ester clar - câștigarea Ligii Campionilor, competiție în care echipa italiana s-a impus ultima oară în 1996.

Noul sezon ar putea fi unul istoric pentru fotbalul peninsular, dacă Lionel Messi va pleca de la FC Barcelona și va veni la Inter Milano, așa cum susține o parte a presei europene.