Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Alexander Kristoff câștigă prima etapă la sprint

alexander_kristoff.png

Alexander Kristoff
Alexander Kristoff a câștigat cu ușurință sprintul final al primei etape
Image source: 
A.S.O./Alex Broadway

Norvegianul Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) a câștigat la sprint prima etapă a Turului Franței la ciclism și a îmbrăcat primul tricou galben de lider al clasamentului general. Cursa a fost marcată de câteva căzături cauzate de ploaia care czăut în continuu. 

Desfășurată pe 156 de kilometri pe dealurile din jurul orașului de start Nisa, prima etapă a avut parte de o evadare chiar din start când trei cicliști fără șanse de victorie au parcurs în frunte 100 de kilometri înainte de a fi înghiții de pluton.

Între timp, ploaia a transformat șoseaua în patinoar și căzăturile nu au întțrziat să apară. Printre victime, columbianul Nairo Quintana, francezii Julien Alaphilippe și Thibaut Pinot și rusul Pavel Sivakov din echipa Ineos a câștigătorului de anul trecut, columbianul Egan Bernal. 

La sosire în sprintul final masiv Kristoff i-a învins clar pe campionul mondial pe șosea, Mads Pedersen (Trek Segafredo) și pe olandezul Cees Bool (Team Sunweb).

Cu cele 10 secunde bonificație a îmbrăcat primul tricou galben de lider, după ce-l îmbrăcase și pe cel verde al sprinterilor. Primul tricou alb cu buline roșii al cățărătorilor i-a revenit francezului Fabien Grellier (Total Direct Energie), în timp ce tricoul alb al celui mai bine clasat tânăr sub 25 de ani l-a îmbrăcat purtătorul tricoului curcubeu de campion mondial, Pedersen.

Bernal și ceilalți favoriți, între care colegul său Richard Carapaz și cuplul de la Jumbo-Visma, slovenul Proimoz Roglic și olandezul Tom Dumoulin, au sosit cu plutonul în același timp cu învingătorul. 

Duminică are loc etapa a doua în munții dinprejurul Nisei, cu două ascensiuni de categoria 1 și una de categoria 2, ceea ce în mod cert îi va aduce în prim plan pe favoriții la victoria finală și va da clasamentului general o cu totul altă formă. 

Etapa 2 a Turului Franței
Etapa 2 a Turului Franței este muntoasă
Image source: