Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Caleb Ewan la sprint în etapa 3, Alaphilippe în galben

caleb_ewan.jpg

Caleb Ewan
Caleb Ewan a zvâcnit spre victorie în ultimii 50 de metri ai etapei
Image source: 
Benoit Tessier - Pool/Getty Images

Ciclistul australian Caleb Ewan (Lotto Soudal) a câștigat la sprint etapa a III-a a Turului Franței, disputată între Nisa și Sisteron, 198 de kilometri. Francezul Julien Alaphilippe (Deceunink Quick Step) rămâne lider al clasamentului general.

Ewan a câștigat sprintul final masiv după o zvâcnire extraordinară în ultimii 50 de metri care i-a subtilizat victoria pe linia de sosire irlandezului Sam Bennett (Deceunink Quick Step), cu italianul Giacomo Nizzolo (NTT) sosit al treilea. 

Este a patra victorie a lui Ewan în participările sale la Marea Buclă și dovedește că este probabil unul dintre cei mai rapizi sprinteri ai plutonului. 

La numai o zi după ce a căzut și s-a clasat ultimul în etapa a doua, micuțul australian cu o mamă coreeană uimește din nou comentatorii la un final de etapă.

Celălalt fapt botabil în această etapă cu patru ascensiuni categoria a III-a și a IV-a a fost evadarea francezului Jerome Cousin, pe 182 de kilometri, prins de pluton la 16 kilometri de sosire. 

Sosirea în pluton masiv a făcut ca ierarhia în clasamentul general să rămână neschimbată, cu Alaphilippe care păstrează tricoul galben de lider, urmat la 4" de britanicul Adam Yates (Mitchelton Scott) și la 7" de elvețianul Marc Hirschi (Team Sunweb).

Tricoul verde al sprinterilor a fost preluat de slovacul Peter Sagan (Bora Hansgrohe) care are doar două puncte avans față de norvegianul Alexander Kristoff (UAE Team Emirates). 

Tricoul alb cu buline roșii al cățărătorilor a fost păstrat de francezul Benoit Consefroy (AG2R La Mondiale), iar cel alb al tinerilor de sub 25 de ani de Hirschi. 

Etapa a IV-a are loc marți pe 160.5 kilometri între Sisteron și Orcieres Merlette (altitudine 1825 m), prima sosire la vârf, 7,1 kilometri cu gradient mediu 6,7% care în mod cert va aduce în prim plan careul de favoriți la victoria finală, columbianul Egan Bernal, ecuadorianul Richard Carapaz (ambii Ineos Grenadier), slovenul Primoz Roglic și olandezul Tom Dumoulin (ambii Jumbo Visma). 

Etapa 4 a Turului Franței
Image source: