Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Exeter Chiefs - avans mare în fruntea campionatului Angliei

irish_saracens.jpg

London Irish 14 Saracens 40
Saracens au marcat șase eseuri, toate pe înaintare
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Exeter Chiefs și-au mărit avantajul la 14 puncte față de a doua clasată după 17 runde în campionatul de rugby al Angliei, Gallagher Premiership. Sezonul regulat continuă într-un ritm susținut pentru recuperarea întârzierilor cauzate de pandemia Coronavirus. 

Nu mai încape vreo îndoială că Exeter va termina în frunte după cele 22 de runde și se va califica pentru o semifinală play off pe teren propriu. Lupta se dă acum pentru locurile 2 - 4, care dau acces la semifinale.

Chiefs și-au continuat galopul de sănătate, 59 - 7 pe teren propriu cu Worcester Warriors, o adevărată demonstrație de rugby în fața unei echipe care știind ce soartă o așteaptă a apelat la mulți jucători tineri.

Derby-ul locurilor 2 - 3 a fost câștigat categoric de Sale Sharks, 40 - 7 cu Bristol Bears, ceea ce i-a propulsat pe Rechini de asupra Urșilor pe poziția a doua.

Un meci dramatic a avut loc la Bath unde gazdele conduceau cu 23 - 20 în minutul 75 când Wasps au fost împiedicați neregulamentar să marchez un eseu ce părea inevitabil, arbitrul nu a ezitat, a acordat eseu de penalizare și scorul final a fost Bath 23 Wasps 27.

Harlequins au făcut un joc excelent pe teren propriu, învingând pe Northampton Saints cu 30 - 17, în timp ce Gloucester a învins cu 46 - 30 pe Leicester Tigers.

În sfârșit, al șaselea meci al rundei, London Irish - Saracens, lipsit de orice miză deoarece oaspeții, campioni en titre ai Angliei și Europei sunt deja retrogradați după penalizarea cu 105 puncte pentru depășirea repetată a plafonului salarial pentru lotul de jucători.

Saracens au obținut a treia victorie consecutivă cu bonus ofensiv, 40 - 12, cu șase eseuri marcate, toate pe înaintare, dintre care patru după maul-uri de margine.

Este evident că Saracens se pregătesc pentru sfertul de finală de pe 19 septembrie, cu Leinster la Dublin în Cupa Campionilor Europeni, o repetare a finalei de anul trecut de la Newcastle pe care au câștigat-o cu 20 - 10.

Chiar retrogradați din prima ligă a Angliei, Saracens au șansa câștigării pentru a patra oară în cinci ani a Cupei Campionilor și meciul cu London Irish a fost un bun prilej de antrenament, tema zilei fiind jocul pe înaintare în 22-ul advers. 

În clasament primul loc se afșă Exeter cu 64 de puncte, urmați de Sale cu 50, Bristol 48 și Wasps 47.