Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UEFA cere Ungariei o excepție de la închiderea granițelor, pentru Supercupa Europei

puskas_arena_stadion_budapesta_ungaria.jpg

Image source: 
wikipedia.org

Forul fotbalistic european speră că Supercupa Europei, dintre Bayern Munchen şi FC Sevilla, să rămână programată la 24 septembrie, la Budapesta, deși Ungaria şi-a închis graniţele din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19.

Conform deciziei guvernului maghiar de săptămâna trecută, începând de astăzi, 1 septembrie, doar străinii cu un motiv bine ăntemeiat mai pot circula pe teritoriul Ungariei, iar condiţiile pentru fanii fotbalului şi pentru fotbaliști nu sunt deloc clare.

''UEFA lucrează îndeaproape cu Federaţia Maghiară de Fotbal pentru a lua măsuri pentru a proteja sănătatea tuturor spectatorilor şi a participanţilor la joc'', a precizat forul cu sediul la Nyon.

''Condiţiile de intrare în Ungaria pentru diferite grupuri de persoane (jucători, parteneri, staff, media şi fani) sunt parte a discuţiei'', adauga oficialii UEFA.

Conducătorii fotbalului continental declară și că nu vor risca nimic în ceea privința siguranţei nimănui dintre cei implicați în acest sport.

Amintim, Supercupa Europei - care opune câştigătoarele Ligii Campionilor şi Europa League, trebuia să fie găzduită la Porto, ănsă s-a mutat la Budapesta din cauza pandemiei, care afecteaza mai mult Peninsula Iberică.

Conform unei hotărâri luate la ultima adunare a forului, UEFA vrea să permită accesul a maximum 20.000 de suporteri pe „Puskas Arena", reprezentând circa 30% dintre cele 67.000 de locuri are arenei maghiare.