Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce nu au voie suporterii pe stadioane? Ministrul Stroe: "E legitim ca suporterii și cluburile să susțină acest interes"

stadion.jpg

Image source: 
pixabay.com

 

Ministrul Tineretului și Sportului anunță la RFI consultări cu suporterii și cu organizatorii de competiții și meciuri, în vederea redeschiderii stadioanelor. Chiar și așa însă,  șansele ca meciurile de fotbal și competițiile în aer liber să se desfășoare cu spectatori în tribune sunt deocamdată mici, pentru că, explică Ionuț Stroe, căile de acces și interacțiunile din arene pot crea focare.

 

I.S.: Este absolut legitim ca suporterii, cluburile, organizatorii de competiții, să susțină acest interes. Dar evident că acest pas trebuie făcut în deplină siguranță, cu protejarea sănătății publice. 

Rep.: Oamenii întreabă: De ce se poate într-un spațiu închis, pe principiul un scaun da, unul nu sau în restauramt și nu se poate pe stadion?

I.S.: Numărul spectatorilor pe stadion este incomparabil mai mare. Gândiți-vă că emoția unui meci, a unui gol, modul în care se manifestă publicul spectator pe stadioane, este total diferit decât cel care asistă la un concert sau la un film. Ba mai mult decât atât, există momente când stadionului i se organizează accesul, unde pot fi foarte mulți oameni. Zona de defluire poate fi un punct unde să se întâlnească foarte mulți oameni.

Rep.: Cum evaluați felul în care procedează Franța? Acolo pe stadioane pot intra 5 mii de oameni.

I.S.: O să studiez modelul francez (...) și în condițiile în care există norme aplicabile pe care le putem împrumuta și în România, o vom face. 

Rep.: Ce șanse sunt să se deschidă stadioanele anul acesta?

I.S.: Nu m-aș hazarda să ofer șanse, pentru că din păcate numărul mare de infectări este încă prezent. 

 

Ascultă AICI interviul integral: