Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România va trimite un număr record de jucătoare la Roland Garros

roland-garros.jpg

Image source: 
rfi.fr

Nu mai puțin de 12 jucatoare române de tenis as putea participa anul acesta la Grand Slam-ului francez de la Roland Garros, mai mult decât la orice altă ediție.

Deja 11 dintre jucătoarele române au deja locul asigurat la Paris, iar în cazul în care se mai retrag jucătoare - cum se întâ,plă aproape de fiecare dată, România va avea şi o a douăsprezecea reprezentantă.

Printre ele se află, bineînţeles, şi cea mai titrată româncă de pe tabloul profesionist - Simona Halep. Ea va fi a 2-a favorita în capitala franceză, după ce a refuzat să participe la US Open, din cauza pandemiei de Covid-19.

Deasemenea, Patricia Ţig şi Sorana Cârstea vor merge şi ele la Roland Garros, însă până atunci, cele două luptă pentru calificarea în şaisprezecimile turneului de la Flushing Meadows.

Se mai află pe listă şi Ana Bogdan, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu sau Monica Niculescu.

Amintim, Virginia Ruzici, Ilie Năstase şi Simona Halep sunt românii care au câştigat până în prezent marele Open francez.

Roland Garros se desfășura de obicei la începutul verii, dar anul acesta va începe la 21 septembrie și se va încheia la 11 octombrie, din cauza pandemiei care a bulversat calendarele competoționale ale tuturor sporturilor.