Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Alexey Luțenko câștigă solitar etapa 6, Yates în galben

lutsenko.jpg

Alexey Luțenko
Alexey Luțenko s-a desprins la 17 km de la sosire și a terminat singur
Image source: 
Christophe Ena/Reuters

Ciclistul kazah Alexey Luțenko (Astana) a câștigat detașat etapa a VI-a a Turului Franței, Le Teil - Mont Aigoual 191 km. Britanicul Adam Yates reține tricoul de lider al clasamentului genral. 

O etapă superbă cu final la altitudine dar nu la vârf, în care Luțenko s-a detașat la 17 km de sosire, a trecut în frunte principala ascensiune a zilei Col de Lusette (1351 m) după care a continuat urcușul spre Mont Aigoual (1560 m) final necategorisit ca ascensiune unde l-a devansat pe spaniolul Jesus Herrada (Cofidis) cu 55", belgianul Greg Van Avermaet (CCC Team) cu 2'15" și americanul Neilson Powless (EF Pro Cycling) cu 2'17" -  primii patru fiind supraviețuitorii evadării inișiale cu opt cicliști.

Favoriții au venit grupați  cu aproape trei minute întârziere fată de Luțenko, iar pe linia de sosire, Julien Alaphilippe (Deceuninck Quick Step) a furat o secundă sprintând cu 200 de metri.

În clasamentul general Yates are trei secunsde avans față de principalul favorit, slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma) și celălalt sloven, Tadej Pogacar (Team Sunweb) la șapte secunde.

În celelalte clasamente nicio schimbare: irlandezul Sam Bennett (Deceuninck Qiock Step) poartă tricoul verde al sprinterilor, francezul Bernard Cosnefroy (AG2R La Mondiale) pe cel alb cu buline roșii al cățărătorilor și Pogacar pe cel alb al tinerilor sub 25 de ani.

Vineri are loc etapa a șaptea, Millau - Lavaur, 168 de kilometri fără dificultăți majore în care din nou sprinterii vor fi vioara întâi.

Etapa 7 a Turului Franței
Image source: